A-kaart zomervakantie

Op deze pagina

A-kaartwerking in de zomervakantie

District Berendrecht Zandvliet Lillo en vrijetijdscentrum De Schelde zijn heel enthousiast over het nieuws dat we in de zomer een A-kaartaanbod voor kinderen mogen organiseren. We kijken er dan ook naar uit om je kind(eren) te verwelkomen en er samen een geweldige zomer van te maken.

De richtlijnen van de Veiligheidsraad voor een jeugdaanbod in de zomer hebben wel een impact op onze activiteiten en hoe deze georganiseerd moeten worden. Graag vragen we je aandacht voor volgende afspraken:

1 contactbubbel per week

Het aantal personen per bubbel bedraagt maximum 50 per week, dit is inclusief unieke kinderen en begeleiding. Dit wil zeggen dat er voor de A-kaartwerking in ons district gekozen wordt voor inschrijvingen per week, niet per dagactiviteit.

We hanteren 2 leeftijdsgroepen van maximum 20 kinderen, namelijk 4- tot 7-jarigen en 8- tot 12-jarigen. Beide groepen zitten in eenzelfde bubbel en mogen dus met elkaar spelen, hetzelfde spel- en knutselmateriaal gebruiken en in dezelfde ruimte eten.

Kinderen moeten per week binnen eenzelfde bubbel blijven. Dat betekent dat, als je je kind inschrijft voor een activiteit, het in diezelfde week niet meer in een andere bubbel (van een ander vrijetijdsaanbod) mag terechtkomen. Hou hiermee dus rekening bij het inschrijven van je kinderen bij verschillende opvangorganisaties.

Uitstappen in de buurt

Voor uitstappen zijn we afhankelijk van externe factoren (transport, mogelijkheden op de locatie zelf,…). Hierdoor zullen er deze zomer geen bus-uitstappen doorgaan. We bieden een fijn en veilig alternatief aan door wandel- en fietsuitstappen in de omgeving.

Ziekte

Is je kind ziek vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag het niet (meer) deelnemen. De deelname wordt geannuleerd en je ontvangt een tegoedbon voor het verloren inschrijfgeld. Het is erg belangrijk om eventuele nieuwe coronabesmettingen aan de overheid door te geven in functie van contactopsporing.

Praktisch afspraken

Voor een correcte contactopsporing is elke jeugdwerkorganisatie verplicht om de gegevens van alle aanwezigen en medische fiches per kind op te vragen.

Verdere praktische afspraken over de A-kaartwerking worden gecommuniceerd na de inschrijving: richtlijnen, benodigdheden, contact tussen begeleiding en ouders, …

 

De A-kaartwerking wordt georganiseerd binnen de veiligheidsrichtlijnen en wat haalbaar is bij de organisatie van de activiteiten. We werken eraan om alle kinderen in een veilige omgeving op te vangen. De opgelegde maatregelen worden continu opgevolgd, waardoor onze activiteiten kunnen wijzigen. Daar vragen wij je begrip voor.


Speelse themaweken

  • De activiteit duurt van 9 tot 16.30 uur, maar we breiden het start- en einduur uit om drukte aan het verzamelpunt te vermijden. Je brengt je kind tussen 8.30 en 9 uur en haalt het weer op tussen 16.30 en 17 uur.
  • Elke maandagnamiddag wordt er een unieke sportactiviteit voorzien.
  • Op dinsdag en woensdag wordt er in het gekozen thema gespeeld en geknutseld.
  • Op donderdag trekken we er veilig op uit en ontdekken we de omgeving. Voor de 4- tot 7-jarigen voorzien we wekelijks een wandeluitstap en de kinderen van 8- tot 12-jaar doen een fietsuitstap.
  • Elke vrijdag is er een springfestijn en kunnen kinderen ravotten op enkele springattracties.

Hoe inschrijven?

Haal een gratis A-kaart

Om in te schrijven voor de activiteiten heeft elk kind een A-kaart nodig. De A-kaart is gratis en kan je gratis laten aanmaken in:

  • bibliotheek Viswater (vanaf dinsdag 2 juni). Bekijk de openingsuren.
  • vrijetijdscentrum De Schelde. Stuur ons een mail met de naam en het rijksregisternummer van elk kind. Geef ook een noodnummer door. Er wordt een afspraak gemaakt om de A-kaart af te halen.

Kies een leuke activiteit

Het volledige programma vind je op onze website of bel 03 298 27 30.

Schrijf snel in

Inschrijven kan vanaf dinsdag 2 juni om 9 uur. Dat kan zowel online als telefonisch:

 

Hou het A-kaartnummer van het kind dat je wil inschrijven bij de hand.

Alle activiteiten zijn betalend, dus na betaling is je deelname pas verzekerd.

Let op: per jaar kan je maximaal 3 keer een terugbetaling krijgen. De terugbetaling gebeurt in de vorm van een tegoedbon voor het A-kaartaanbod. Annuleren kan je zelf op www.antwerpen.be/akaartjeugd.


Online A-kaart flyer

Alle info over de A-kaart en het zomeraanbod van onze partners vind je ook terug in onze digitale flyer.