A-kaartactiviteiten in de paasvakantie

Jeugdaanbod

Tijdens de paasvakantie maken kinderen opnieuw plezier met de A-kaartactiviteiten: dansen, spelen, sporten, lachen, ... Voor elk wat wils!

De kinderen hebben de keuze uit een uitgebreid vrijetijdsaanbod:

Maandag 4 april 2022 - 9 tot 16.30 uur

Politiehelden (4-7 jaar)

Droom jij er soms van om een echte politieheld te worden? Of zit er misschien een echte speurder in jou verborgen? Dan is deze dag helemaal iets voor jou! Ontdek de taken van een politieagent en word een echte held. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.

Helden van de brandweer (8-12 jaar)

Kijk jij ook op naar onze vuurhelden die dagelijks levens redden en mensen helpen? Vandaag toveren we De Schelde om tot een echte brandweerschool. Leer op een speelse manier alles over een brand, reddingsacties van de brandweer en knutsel je eigen brandblusapparaat. Wie weet verdien je vandaag ook een heldendiploma. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.


Dinsdag 5 april 2022 - 9 tot 16.30 uur

Lentekriebels (4-7 jaar)

De lente is in het land! Voel jij het ook al kriebelen? Ga naar buiten en geniet van de mooie blauwe lucht, de vogels die fluiten en de bloememtjes die in bloei staan. Knutsel daarna je eigen unieke lentecreatie met bloemetjes en vele kleuren. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.

Lentegevoel (8-12 jaar)

De lente is in het land en dan kan je veel buiten spelen. Vandaag ga je met de fiets naar het bos en je speelt er een groot lentespel. Aan de hand van verschillende opdrachten gaan we op zoek naar de lentekoning of -koningin. Ga jij de uitdaging aan? Neem je lunch, snack en voldoende drank mee en vergeet je fiets met slot niet.


Woensdag 6 april 2022 - 9 tot 16.30 uur

Onderwateravonturen en theater 'Walvis zonder schoenen' (4-7 jaar)

Vandaag ontdek je wat er allemaal onder water leeft. We knutselen onderwaterdiertjes en spelen waterspelletjes als het goed weer is. In de namiddag geniet je van het theater 'Walvis zonder schoenen'. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.

Terug naar het oude Egypte (8-12 jaar)

Tijdens een vakantie kan je ook op reis gaan, en vandaag gaat je reis naar het oude Egypte. Weet jij hoe ze daar leven? En hoe was het daar vroeger? Ontdek het antwoord tijdens een spel. Je kookt ook lekkere Egyptische hapjes en ontwerpt je eigen Toetanchamon-masker. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.


Donderdag 7 april 2022 - 8.15 tot 18.30 uur

Uitstap: Pairi Daiza (4-12 jaar)

Beleef een onvergetelijke dag tussen de dieren! Ontdek het nieuwe eiland 'The Land of the Cold', een wereld die je meeneemt naar de mooie landschappen van Lapland en waar jullie dieren zoals de ijsberen, walrussen, Siberische tijgers en nog zo veel meer kunnen observeren. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.


Vrijdag 8 april 2022 - 9 tot 16.30 uur

Kleurrijke kunstenaars (4-7 jaar)

Blauw, rood, geel, groen, … Wat is jouw lievelingskleur? Jullie worden echte kleurentovenaars en maken kleurrijke creaties.Tussendoor spelen jullie regenboogspelletjes. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.

Deugnieterij op vrijdag (8-12 jaar)

Vrijdag is de feestdag voor alle grote deugnieten! Ben jij dan ook mee van de partij? We spelen gekke spelletjes, koken lekkere hapjes, doen zotte dansjes en nog veel meer. Wie is de grootste deugniet? Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.


Maandag 11 april 2022 - 9 tot 16.30 uur

Hippe indianen (4-7 jaar)

Hou jij van indianenliedjes, totempalen, kleurijke tipi's en kleurrijke veren? Dan is deze hippe indianendag helemaal iets voor jou! Stap mee in de indianenwereld door te knutselen, spelen en indianenhapjes te maken. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.

Avontuurlijke cowboys (8-12 jaar)

Ben jij een echte avonturier? Of ben jij even cool als een cowboy? Ontdek de wondere wereld van de cowboys en creëer je eigen paardenranch. Welke taken moet een cowboy allemaal doen? Ga mee op stap en laat je verrassen! Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.


Dinsdag 12 april 2022 - 9 tot 16.30 uur

Waar is de paashaas (4-7 jaar)

Heb jij de paashaas onlangs nog gezien of is hij verloren gelopen? Het dorp ligt vol tips om hem snel terug te vinden. Misschien heeft hij wel een lekkere verrassing mee voor wie hem terugvindt? Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.

Creatieve beestenboel (8-12 jaar)

Wat is jouw lievelingsdier? Een koala, tijger, pandabeer, aap, ...? Vandaag zetten we jouw favoriet in de kijker. Maak je eigen dierenmasker, boetseer je dier uit klei of schilder het op een T-shirt! Wees creatief en laat je fantasie los. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.


Woensdag 13 april 2022 - 9 tot 16.30 uur

Disneyhelden (4-7 jaar)

Hou jij ook van Disney? Ken je alle Disneyfiguren? Wie is jou favoriete held? Vandaag kook, knutsel en beweeg je in dit magische thema. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.

Disneydeugnieten (8-12 jaar)

Er zijn veel ondeugende en grappige Disney-figuren. Spreken Olaf, Timon & Pumbaa, Sid, Doraty of andere grappige disneyfiguren je ook zo aan? Wie is jouw favoriet? Vandaag kook, knutsel en speel je in dit magische thema. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.


Donderdag 14 april 2022 - 8.30 tot 18.15 uur

Uitstap: Hidrodoe (4-12 jaar)

Een uitstap naar Hidrodoe is waterpret voor iedereen. Neem een kijkje in de wondere wereld van Hidrodoe en wordt een echte waterexpert. Ontdek alles over wetenschap en water op een speelse manier. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.


Vrijdag 15 april 2022 - 9 tot 16.30 uur

Paasatelier (4-7 jaar)

De paasvakantie is bijna voorbij, maar we maken samen nog enkele mooie Paascreaties. Je mag eitjes schilderen, paashazen knutselen of de kleurijkste klokken ontwerpen. Vandaag zet je je creatiefste beentje voor en smul je van zelfgemaakte paaskoekjes. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.

Paaszoektocht (8-12 jaar)

Heb jij een paas-speurneus? Trek dan je stapschoenen aan want de zoektocht vindt plaats doorheen het district. Ga op zoek naar de vele geheime paashaas-tips en ontdek een lekkere Paasei-verrassing. Neem je lunch, snack en voldoende drank mee.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Inschrijving: 5 euro
  • Inschrijving uitstap: 15 euro
locatie
  • Vrijetijdscentrum De Schelde
  • De Keyserhoeve 66
  • 2040 Zandvliet

Extra

Je kan inschrijven via de website of via het stedelijk contactcenter op 032211333. De inschrijvingen starten op woensdag 12 januari om 9 uur.

Opgelet: hou het A-kaartnummer en de geboortedatum van het kind dat je wil inschrijven bij de hand. Pas na betaling ben je zeker van deelname.