A-kaartactiviteiten in de zomervakantie

Jeugdaanbod (8-12 jaar)

Tijdens de zomervakantie worden er een heleboel leuke activiteiten georganiseerd waarbij kinderen veel kunnen spelen, sporten en creatief zijn.

Elke week staat volledig in het teken van een thema, met een uitstap op donderdag. Op feest- en brugdagen gaan er geen activiteiten door.

De kinderen hebben de keuze uit een uitgebreid vrijetijdsaanbod:

3 tot 7 juli 2023 - 9 tot 16.30 uur | 8.30 tot 16.30 uur (uitstap)

Themaweek: Back to the future
Uitstap: koeknuffelen

We gaan terug in de tijd. Hoe verliep het vroeger allemaal? De middeleeuwen, ridders... het was een andere tijd. Elke dag zullen we rond een ander thema van vroeger werken. Er zal wat afgelachen worden deze week, want het blijft toch raar hoe alles altijd veranderd.
Neem je lunch, snacks en drank mee.


12 tot 14 juli 2023 - 9 tot 16.30 uur | 8 tot 18.15 uur (uitstap)

Themaweek: Detective
Uitstap:  Diergaarde Blijdorp

Een speurtocht voor detectives is een groot spel vol activiteiten.  Kinderen zijn dol op het idee in de rol te kruipen van kleine detectives en op onderzoek te gaan naar een schuldige.  Aan de hand van raadsel, rebussen, geheime codes, anonieme brieven van getuige gaan we een spannende week tegenmoet... op zoek naar de dader.  We hebben jou hulp hiervoor nodig. Op donderdag gaan we op uitstap naar Diergaarde Blijdorp in Nederland.
Neem je lunch, snacks en drank mee.

Uitstap naar Diergaarde Blijdorp: je reservatie is geldig na aflevering van een ondertekende toelating buitenland bij Vrijetijdscentrum De Schelde, vóór woensdag 12 juli. Op de uitstap moet het Kids-ID meegegeven worden. Geen ID bij = geen deelname!

Opgelet: maandag is een brugdag en dinsdag is een feestdag.


17 tot 20 juli 2023 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 18 uur (uitstap)

Themaweek: Filmsterren
Uitstap: Bobbeljaanland

Camera klaar en ... Actie !! De animatoren hebben de A-kaart omgetoverd tot het decor van een heuse hollywoodfilm.  Films, paparazzi, rode lopers en awards, het hoort er allemaal bij deze week. We missen nog wel heel wat acteurs, stuntmannen, cameralui en stylisten!! Op donderdag gaan we op uitstap naar Bobbejaanland. Een leuk pretpark voor groot en klein. Neem je lunch, snacks en drank mee.

Opgelet: vrijdag is een feestdag


24 tot 28 juli 2023  - 9 tot 16.30 uur | 8 tot 16.30 uur (uitstap)

Themaweek: Helden van het VC
Uitstap:  Lilse Bergen

We bundelen onze krachten om de meest waanzinnige ideeën werkelijkheid te laten worden.  Van het bouwen van een eigen flipperkast tot het bowlen van menselijke kegels, het kan allemaal, Het zal een knotsgekke week worden, waarbij we jou hulp nodig hebben! Op donderdag gaan we op uitstap naar de Lilse Bergen, een dag boordevol activiteiten. Neem je lunch, snacks en drank mee.


31 juli tot 4 augustus 2023 - 9 tot 16.30 uur | 9.30 tot 17.45 uur (uitstap)

Themaweek: Jungle dieren
Uitstap: Berkenhof - Tropical Zoo

We gaan deze week  de jungle dieren leren kennen.  Van de toekan tot de luipaarden, alles komt aan bod in ons oerwoud. Het is een echte wildernis in het VC. Kom mee ontdekken welke dieren we allemaal tegenkomen.   Op donderdag gaan we op uitstap naar Berkenhof, tropical zoo in Nederland.  Neem je lunch, snacks en drank mee.

Uitstap naar Berkenhof Tropical Zoo: je reservatie is geldig na aflevering van een ondertekende toelating buitenland bij Vrijetijdscentrum De Schelde, vóór woensdag 12 juli. Op de uitstap moet het Kids-ID meegegeven worden. Geen ID bij = geen deelname!


7 tot 11 augustus 2023  - 9 tot 16.30 uur | 8 tot 18 uur (uitstap)

Themaweek: Luilekkerland
Uitstap: Mega Speelstad

Luilekkerland is een fictieve plaats uit verschillende sprookjes waarin van alles in overvloed beschikbaar is, voornamelijk eten en drinken.We bouwen ons eigen luilekkerland om gezellig te chillen. We komen tot rust in onze eigen wellness. We organiseren een beachparty met bijhorende zelfgemaakte hapjes en mocktails. Op donderdag gaan we op uitstap naar Mega Speelstad. Neem je lunch, snacks en drank mee.


16 tot 18 augustus 2023 - 9 tot 16.30 uur | 8.45 tot 19.30 uur (uitstap)

Themaweek: Noordpool
Uitstap: Efteling

Hoe ziet het leven op de Noordpool eruit in de zomer? Deze week gaan we de verkoeling opzoeken. Het zal een week worden van quizen, knutselen en spelen. Misschien kunnen we wel een sneeuwballengevecht houden?Op donderdag gaan we op uitstap naar de Efteling. Neem je lunch, snacks en drank mee.
 

Uitstap naar Efteling: je reservatie is geldig na aflevering van een ondertekende toelating buitenland bij Vrijetijdscentrum De Schelde, vóór woensdag 16 augustus. Op de uitstap moet het Kids-ID meegegeven worden. Geen ID bij = geen deelname!

Let op: maandag is een brugdag en dinsdag is een feestdag. 


21 tot 25 augustus 2023  - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 19 uur (uitstap)

Themaweek: Piratenschip
Uitstap: Planckendael

Het spelen van “Piraten” is altijd leuk, wie wil er nou geen schatkist vinden? We toveren het VC om tot  een piratenschip en gaan nieuwe landen ontdekken, we lossen puzzels en raadsels op om de schatkist te vinden. De schatkist is altijd gevuld met grappige voorwerpen om een feestje mee te vieren! Op donderdag gaan we op uitstap naar Planckendael. Neem je lunch, snacks en drank mee.


28 tot 30 augustus 2023  - 9 tot 16.30 uur 

Themaweek: Safari
Uitstap: /

We gaan op safari in Afrika! We spotten the big five en leren deze dieren beter kennen, dit wil zeggen dat we op tocht gaan doorheen het oerwoud en op zoek gaan naar de mooiste dieren. We houden een safarifeest om nooit te vergeten! Helaas is er deze week geen uitstap gepland. Neem je lunch, snacks en drank mee.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Vrijetijdscentrum De Schelde
  • De Keyserhoeve 66
  • 2040 Zandvliet

Extra

A-kaartinschrijvingen voor de zomervakantie - NIEUWE WERKWIJZE

Vanaf woensdag 17 mei om 9 uur starten de inschrijvingen voor de zomervakantie.

OVERZICHT ACTIVITEITEN BEKIJKEN

Je kan alle activiteiten nu al terugvinden op https://jeugd.antwerpen.be.

NIEUW: OP VOORHAND EEN A-PROFIEL AANMAKEN

Om activiteiten te reserveren voor je kind, heb je voortaan een A-profiel nodig.

Je kan dit op verschillende manieren aanmaken. Hier vind je alle informatie: https://www.antwerpen.be/info/een-a-profiel-aanmaken-en-beheren.

Je doet dit best al voor de inschrijvingsdag.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan vanaf 17 mei via https://jeugd.antwerpen.be.

Zorg dat je dan ook het volgende bij de hand hebt:

-> A-kaartnummer en geboortedatum van het kind dat je wil inschrijven

-> Rijksregisternummer van een ouder waarbij het kind ten laste is (voor de fiscale attesten)

HEB JE VRAGEN?

Contacteer vrijetijdscentrum De Schelde via tel. 03 298 27 30 of vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be.