A-kaartactiviteiten in de zomervakantie

Jeugdaanbod (4-7 jaar)

Tijdens de zomervakantie worden er een heleboel leuke activiteiten georganiseerd waarbij kinderen veel kunnen spelen, sporten en creatief zijn.

Elke week staat volledig in het teken van een thema, met een uitstap op donderdag. Op feest- en brugdagen gaan er geen activiteiten door.

De kinderen hebben de keuze uit een uitgebreid vrijetijdsaanbod:

3 tot 7 juli 2023 - 9 tot 16.30 uur | 8.30 tot 16.30 uur (uitstap)

Themaweek: Alles verkeerd
Uitstap: Koeknuffelen

Deze week verloopt alles anders dan anders. Niets is wat het lijkt. Draag jij je schoenen aan de verkeerde voet, of jou trui achterstevoren? We doen bekende spelletjes die we helemaal anders laten verlopen.  Het wordt een knotsgekke dag.  Op donderdag gaan we op uistap tussen de koeien, maken we pudding en spelen we in het hooi.
Neem je lunch, snacks en drank mee.


12 tot 14 juli 2023 - 9 tot 16.30 uur | 8 tot 18.15 uur (uitstap)

Themaweek: Circus
Uitstap: Diergaarde Blijdorp 

Wat speelt er eigenlijk allemaal af in die grote ronde tent? Dat gaan jullie allemaal zien en ervaren. Kun jij ook zo gek doen als een clown? Kun jij ook net als een acrobaat koppeltje duikelen Welke kunstjes kun je nog meer? Hoe heet de baas van ons eigen circus? We ontdekken het allemaal deze week.  Donderdag gaan we op uitstap naar de dierentuin, Diergaarde Blijdorp in Nederland. Kan jij onze circusdieren er tegenvinden?
Neem je lunch, snacks en drank mee.

Uitstap naar Diergaarde Blijdorp: je reservatie is geldig na aflevering van een ondertekende toelating buitenland bij Vrijetijdscentrum De Schelde, vóór woensdag 12 juli. Op de uitstap moet het Kids-ID meegegeven worden. Geen ID bij = geen deelname!

Opgelet: maandag is een brugdag en dinsdag is een feestdag. 


17 tot 20 juli - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 18 uur (uitstap)

Themaweek: Escape Games
Uitstap: Bobbeljaanland 

Deze week ontdekken we elk klein hoekje van het VC.  Op een toffe manier gaan we elk dag opdrachtjes uitvoeren, binnen en buiten. Door gebruik te maken van puzzels en lichtjes, kistjes en afbeeldingen ontdekken we elke dag een stukje meer. Benieuwd naar het resultaat? Kom dan met ons mee speuren. Donderdag is het een uitstap naar Bobbejaanland. Een leuk pretpark voor groot en klein.   Neem je lunch, snacks en drank mee.

Opgelet: vrijdag is een feestdag


24 tot 28 juli  - 9 tot 16.30 uur | 8 tot 16.30 uur (uitstap)

Themaweek: Gorilla's
Uitstap: Lilse Bergen

Het VC toveren we om in een grote mensapenvallei.  Dit net als een grote avontuurlijke speeltuin.  We worden gorilla's of blijf jij liever een chimpansee, want deze zijn ook welkom bij ons.  We creëren voor ieder van ons een totemnaam en gaan op zoek naar de lekkerste lekkernijen van de apen.  Op donderdag gaan we op uitstap naar de Lilse Bergen. Een dag boordevol activiteiten op leeftijd. Neem je lunch, snacks en drank mee.

 


31 juli tot 4 augustus 2023 - 9 tot 16.30 uur | 9.30 tot 17.45 uur (uitstap)

Themaweek: Indiana Jones
Uitstap: Berkenhof - Tropical Zoo

Ben jij stoerder dan Indiana Jones of Lara Croft? We maken een hindernissenparcours van grote keien, touwconstructies, boomstammetjes, balken en een brandweerpaal om naar beneden te glijden, de glijbaan brengt je ook veilig beneden. Na al deze behendige klimacties zijn de waterspelletjes voor onze helden nu een aangename verfrissing. De mysterieuze ervaring in hetzefgemaakte blote-voeten-parcours maakt het avontuur compleet. Op donderdag gaan we op uitstap naar Berkenhof, tropical zoo in Nederland.  Neem je lunch, snacks en drank mee.


7 tot 11 augustus 2023 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 18 uur (uitstap)

Themaweek: Kabouters
Uitstap: Mega Speelstad

De kabouters zijn verstopt in het VC,  de baard, muts, lantaren, woordkaarten, boek Sneeuwwitje, kabouterpoppen, letterdoos met de letters zijn allemaal achtergelaten. Ga jij de hele week mee het gevoel opsnuiven hoe het leven van een kabouter eruit ziet?  Bedenk je eigen kabouternaam en ga samen met ons het avontuur aan.  Op donderdag gaan we op uitstap naar Mega Speelstad.Neem je lunch, snacks en drank mee.


16 tot 18 augustus 2023 - 9 tot 16.30 uur | 8.45 tot 19.30 uur(uitstap)

Themaweek: Monsters
Uitstap: Efteling

We duiken in boeken en komen van alles te weten over monsters: lieve, stoute en ook wel hele bijzondere. Heeft jouw monster misschien tien ogen, scherpe tanden, vleugels, klauwen… En kan hij zwemmen, vuur spuwen of misschien wel breakdancen? Met veel fantasie creeëren we ons persoonlijk monstertje. Op donderdag gaan we op uitstap naar de Efteling. Neem je lunch, snacks en drank mee.

Opgelet: maandag is een brugdag en dinsdag is een feestdag.

Uitstap naar Efteling: je reservatie is geldig na aflevering van een ondertekende toelating buitenland bij Vrijetijdscentrum De Schelde, vóór woensdag 16 augustus. Op de uitstap moet het Kids-ID meegegeven worden. Geen ID bij = geen deelname!


21 tot 25 augustus - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 19 uur (uitstap)

Themaweek: Olympische spelen
Uitstap: Planckendael

Ben jij, net zoals ons "In de ban van de ring"? Kom dan met ons een hele week de strijd van de Olympus mee aangaan. We verdelen ons in landen en teams en gaan samen de gouden medaille proberen te winnen. Wij hebben jou krachten nodig om deze week de fakkel aan te houden. Op donderdag gaan we op uitstap naar Plackendael. Neem je lunch, snacks en drank mee.


28 tot 30 augustus 2023 - 9 tot 16.30 uur 

Themaweek: Reis rond de wereld
Uitstap: /

De hele groep speelt samen. We moeten zoveel mogelijk centjes verdienen zodat we onze eigen super wereld-kampreis kunnen maken tegen het einde van de week.  Stap jij mee op onze partyboot? Helaas is er deze week geen uitstap gepland. Neem je lunch, snacks en drank mee.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Vrijetijdscentrum De Schelde
  • De Keyserhoeve 66
  • 2040 Zandvliet

Extra

A-kaartinschrijvingen voor de zomervakantie - NIEUWE WERKWIJZE

Vanaf woensdag 17 mei om 9 uur starten de inschrijvingen voor de zomervakantie.

OVERZICHT ACTIVITEITEN BEKIJKEN

Je kan alle activiteiten nu al terugvinden op https://jeugd.antwerpen.be.

NIEUW: OP VOORHAND EEN A-PROFIEL AANMAKEN

Om activiteiten te reserveren voor je kind, heb je voortaan een A-profiel nodig.

Je kan dit op verschillende manieren aanmaken. Hier vind je alle informatie: https://www.antwerpen.be/info/een-a-profiel-aanmaken-en-beheren.

Je doet dit best al voor de inschrijvingsdag.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan vanaf 17 mei via https://jeugd.antwerpen.be.

Zorg dat je dan ook het volgende bij de hand hebt:

-> A-kaartnummer en geboortedatum van het kind dat je wil inschrijven

-> Rijksregisternummer van een ouder waarbij het kind ten laste is (voor de fiscale attesten)

HEB JE VRAGEN?

Contacteer vrijetijdscentrum De Schelde via tel. 03 298 27 30 of vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be.