Proeverij - A la Rum, Spilar en Guido Sterkendries

Foyerconcert

In een opgefriste foyer krijg je voortaan 3 keer per jaar een mooie proeverij geserveerd. Die avond komt een knappe fotograaf, tekenaar of schilder zijn of haar tijdelijke expo openen. Na een half uurtje is het de beurt aan ‘onbekender’ muziektalent. En als hoofdprogramma kan je proeven van muzikanten die ook op de nationale radiozenders aan bod komen. Telkens krijg je de kans om een nieuw en tijdelijk alcoholisch of niet-alcoholisch drankje te leren kennen.

Guido Sterkendries bracht tijdens zijn expedities de diversiteit van het Amazonegebied in beeld met gepassioneerde fotoreportages. Maar naast de mooie plaatjes kijkt hij ook met een kritische blik naar de ecologische, economische en culturele problemen van de regio. Hij is er van overtuigd dat we samen een duurzame verandering teweeg kunnen brengen, in het belang van de groene longen van onze planeet en de inheemse volkeren die er wonen.

Spilar is een splinternieuwe band met een kloppend hart voor folksongs van bij ons. Zowel parels uit eeuwenoude manuscripten als recentere songs van o.a. Wannes Van de Velde en Jacques Brel krijgen een radicale nieuwe versie. Verwacht je aan donkerwarme sferen en sprankelend snarenwerk. Spilar doet de uitgepuurde folksongs weer schitteren als nooit tevoren.

RUM ontstond begin jaren zeventig. Dit Vlaamse folktrio was waanzinnig populair in de Lage Landen en ver daarbuiten. Nadat Dirk Van Esbroeck in 2007 overleed, besloten zijn muzikale compagnons Paul Rans en Wiet Van de Leest om Marc Hauman en Jokke Schreurs te betrekken. A la Rum was geboren. Met Paul en Marc staan er twee van Vlaanderens sterkste stemmen op het podium en met Wiet en Jokke twee van de strafste muzikanten.

Komt dat proeven!


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Vvk: 8 euro
  • Kassa: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro