Bib Viswater > Impact COVID-19

Mondmaskers

Vanaf zaterdag 11 juli is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens je bezoek aan de bibliotheek. We volgen hiermee de nieuwe richtlijn van het Overlegcomité.

Heropening Viswater als uitleenbibliotheek

Vanaf dinsdag 2 juni heropent bibliotheek Viswater gedeeltelijk als uitleenbibliotheek. Je kan vanaf dan opnieuw terecht in de bib om materialen te ontlenen. Door de coronamaatregelen gelden er enkele beperkingen en veiligheidsvoorschriften. Lees alles over de uitleenbib.

Digitale dienstverlening

Ook in tijden van coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met uw Mijn Bibliotheekprofiel lees je digitale prentenboeken met je kroost, blader je digitaal door de krant, volg je gratis online een cursus of stream je onbeperkt kwaliteitsfilms. Bekijk het digitale aanbod.

Veelgestelde vragen

 

Hoe word ik (opnieuw) lid van de bibliotheek?

Je kan je abonnement aanvragen via het e-loket van stad Antwerpen.

Wordt mijn leentermijn bij de bibliotheek automatisch verlengd?

Alle bibliotheekklanten mogen hun materialen langer bijhouden zonder extra kost tot 2 weken na de heropening van de bibliotheken. Voor materialen waarvan de teruggavedatum in de sluitingsperiode valt, wordt de uitleentermijn automatisch verlengd.

Ik moet leengeld betalen, blijft dat bedrag nu hetzelfde tot de bibliotheken opnieuw open zijn en ik kan komen betalen?

Voor materialen waarvoor al leengeld betaald moest worden, wordt de verdere aanrekening van het leengeld tijdelijk opgeschort.

Kan ik geleende materialen wel al terugbrengen naar de bibliotheek?

Als je toch geleende materialen wilt terugbrengen, kan dat tijdens je afhaling op afspraak, of in de inleverbus aan bib Viswater. Hou er rekening mee dat materialen nog minstens 3 werkdagen als geleend op je kaart blijven staan.