Trouvailles - Cherchez la femme

Klassiek vertelconcert

Wie waren de vrouwelijke componisten van de 19e eeuw en welke muziek schiepen zij? In welke mate speelde hun vrouwelijkheid een rol in hun artistieke denken en in hun sociale positie? Ook vrouwen uit eigen land, zoals Eva dell'Acqua en Maria Simonis de Berlaere komen (muzikaal) aan bod.

Gastspreker: Chantal Pattyn
Chantal Pattyn studeerde kunstgeschiedenis en oudheidkunde. Haar radiocarrière startte ze reeds als student bij Studio Brussel. Ze schreef er geschiedenis met de programma’s Update en BasSta!

Al enkele jaren is ze netmanager van Klara en sinds 2016 ook cultuurmanager van de openbare omroep. Als culturele duizendpoot maakte ze ook interviews met kunstenaars voor Canvas, is ze voorzitter in de raad van bestuur van het Kaaitheater en zo veel meer!

bekijk ook

Trouvailles - Muziek tijdens de Eerste Wereldoorlog

Klassiek vertelconcert

vr 7 dec 2018 - 20.30 uur

In deze tweede Trouvaille zoekt het Terra Nova Collective uit wat oorlog met kunstenaar doet. Het verhaal over zij die vertrokken, zij die bleven en zij die nooit meer terugkeerden. Voormalig politicus en pianist Willy Claes wordt uigenodigd om zijn perpectief toe te lichten.