Spraakwater - Chris Dusauchoit

Lezingen in de bib

Chris Dusauchoit, grote dierenliefhebber en bekend van 'Dieren in Nesten', brengt een fascinerende lezing over 'men's best friend' en plaatst het populaire huisdier in een geheel ander licht.

Chris Dusauchoit is dol op honden. Precies daarom schudt hij vaak het hoofd als hij hoort en leest wat mensen, hondenkenners en –fluisteraars over hen zeggen.

In deze lezing brengt Dusauchoit de evolutie van honden in beeld, en legt de bijzondere relatie tussen hond en mens uit. Hij baseert zich op wetenschappelijk onderzoek en helpt zo misverstanden en hardnekkige clichés de wereld uit.

Over wolven en evolutie. Over domesticeren, socialiseren en traag volwassen worden. Over types en rassen. Over roedels en pikorde. Over zintuigen en intelligentie. Over de affectieve band met mensen en afscheid nemen.

Dusauchoit vertelt boeiend, wetenschappelijk onderlegd en altijd weer tegen de stroming in. Niet te missen lezing dus!


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Vvk: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Abonnement (zes lezingen): 32 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

Extra

Ontdek onze abonnementsformule!

Naast de normale ticketverkoop per lezing kan u kiezen voor een abonnement. Hiermee geniet u van zes lezingen voor een voordeeltarief (u betaalt slechts € 32 in plaats van € 36). Inschrijven kan tot en met 11 januari.

bekijk ook

Spraakwater - Joanie de Rijke

Lezingen in de bib

do 11 jan 2018 - 20.30 uur

Joanie de Rijke bezoekt als journaliste plaatsen die de meeste mensen mijden. In 2008 loopt het fout wanneer ze in Afghanistan wordt ontvoerd en gegijzeld. Boeiend en aangrijpend vertelt ze over haar ervaringen.

Spraakwater - Eddy Willems

Lezingen in de bib

do 1 feb 2018 - 20.30 uur

Online criminaliteit is actueler dan ooit. Veiligheidsexpert Eddy Willems geeft tips om uw computer te beschermen tegen virussen en cyber-criminelen.

Spraakwater - Annelies Smolders

Lezingen in de bib

do 1 mrt 2018 - 20.30 uur

Slaapexpert Annelies Smolders ontwikkelde een slaapmethode om u te helpen zonder medicatie of kopzorgen (weer) een rustige nacht tegemoet te gaan.

Spraakwater - Jan Delvaux

Lezingen in de bib

do 5 apr 2018 - 20.30 uur

Jan Delvaux, journalist en auteur, brengt een overzicht van de Belgische bijdragen aan de popgeschiedenis. En geeft een antwoord op de vraag: bestaat er nu zoiets als typisch Belgische popmuziek? Met beeldmateriaal, anekdotes en natuurlijk muziek.

Spraakwater - Erik Moonen

Lezingen in de bib

do 3 mei 2018 - 20.30 uur

Erik Moonen, taaldocent en ontwerper van de 'Alfabetcode'-methodiek, vertelt over leesproblemen en dyslexie, hoe ze ontstaan en hoe ze te overwinnen.