Corona-maatregelen

Op deze pagina

Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de maatregelen die we nemen om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

Maatregelen vrijetijdscentrum De Schelde

Update ticketverkoop: Het najaarsaanbod staat online, maar voorlopig kan je enkel tickets kopen voor de activiteiten die plaatsvinden in september. De ticketverkoop voor het overige aanbod wordt uitgesteld naar een latere datum. Hou onze website, nieuwsbrief en Facebookpagina in de gaten voor verdere updates.

Update coronamaatregelen: als gevolg van de door de nationale veiligheidsraad en de Antwerpse Provinciale crisiscel aangekondigde maatregelen annuleren we de openluchtconcerten en de Pop Up Camping. Tickekopers worden op de hoogte gebracht. Ook de lessen Tai Chi en yoga worden afgelast.

Update mondmaskers: vanaf zaterdag 11 juli is het dragen van een mondmasker tijdens je bezoek aan het vrijetijdscentrum of de bibliotheek verplicht. Hiermee volgen we de beslissing van het Overlegcomité.

Update vrijetijdscentrum: vanaf dinsdag 1 juli heropent het vrijetijdscentrum met een zomerprogramma en een beperkt onthaal. Op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 12 uur kan je opnieuw terecht aan de balie om tickets te kopen. Andere diensten zoals de uitleendienst, zaalverhuur en de foyer blijven voorlopig gesloten. Kan je niet langskomen tijdens deze openingsuren? Contacteer ons om een afspraak te maken. Draag tijdens je bezoek een mondmasker.

Update A-kaart activiteiten jeugd: wegens de maatregelen tegen het coronavirus COVID-19 is het zomeraanbod gewijzigd. Om de veiligheidsrichtlijnen optimaal te kunnen volgen, is gekozen om het A-kaartaanbod per week aan te bieden en niet als dagactiviteit. Ook zijn er enkele extra maatregelen voorzien om de veiligheid te garanderen. Lees alles over de aangepaste werking van de A-kaart.

De inschrijvingen voor het A-kaartaanbod van juli en augustus starten op dinsdag 2 juni om 9 uur. Het aanbod is steeds onder voorbehoud van wijzigingen.


Alle activiteiten van en in vrijetijdscentrum De Schelde tot en met 30 juni zijn geannuleerd. Dit geldt ook voor alle activiteiten ingericht door derden, randactiviteiten en andere evenementen.

Alle tickethouders worden spoedig gecontacteerd met info over de praktische afhandeling. Waar mogelijk proberen we de voorstelling te verplaatsen naar een latere datum. Indien we de voorstelling definitief moeten annuleren, krijg je jouw ticket(s) terugbetaald (ook wanneer de nieuwe datum je niet past).

Indien je nog vragen hebt, kan je ons mailen via vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be of bellen op 03 298 27 30 van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16 uur.

Wij bedanken al onze bezoekers voor hun begrip en solidariteit.

Maatregelen bibliotheek Viswater

Update mondmaskers: vanaf zaterdag 11 juli is het dragen van een mondmasker tijdens je bezoek aan het vrijetijdscentrum of de bibliotheek verplicht. Hiermee volgen we de beslissing van het Overlegcomité.

Vanaf dinsdag 2 juni heropent bibliotheek Viswater gedeeltelijk als uitleenbibliotheek. Je kan vanaf dan opnieuw terecht in de bib om materialen te ontlenen. Door de coronamaatregelen gelden er enkele beperkingen en veiligheidsvoorschriften. Lees alles over de uitleenbib.

De bibliotheek biedt ook een digitale dienstverlening aan.

Vanaf maandag 4 mei kan je ook opnieuw fysieke materialen ontlenen op afspraak via de afhaalbibliotheek. Ontdek hoe de afhaalbibliotheek werkt.

Heb je nog ontleende materialen? Alle bibliotheekklanten mogen hun materialen langer bijhouden zonder extra kost tot 2 weken na de heropening van de bibliotheken. Voor materialen waarvan de teruggavedatum in de sluitingsperiode valt, wordt je uitleentermijn automatisch verlengd.

Ontleende materialen kunnen ook nog steeds worden binnengebracht via de inleverbus naast de ingang.

Bescherm jezelf

Wat kan je zelf doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn heel simpel:

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Was je handen regelmatig.
  • Geef niemand nog een hand als groet.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

 

Heb je nog vragen over het virus? Surf naar www.info-coronavirus.be of bel 0800 14 689.

Heb je vragen over de maatregelen die de stad Antwerpen neemt? Check de lijst met de meest gestelde vragen op www.antwerpen.be/coronavirus.