Covid Safe Ticket verplicht vanaf 1 november

Op deze pagina

Vanaf 1 november is het Covid Safe Ticket (vanaf 12 jaar en 2 maanden) en een mondmasker (vanaf 6 jaar) verplicht voor onze voorstellingen en workshops. Je zal dit in de app op je smartphone of afgedrukt op papier moeten tonen, samen met je eID en toegangsticket.

Wat je moet regelen voor de voorstelling of workshop

Wat is een CST?

Met het Covid Safe Ticket bewijs je dat je al zeker 2 weken volledig gevaccineerd bent, recent negatief bent getest of het voorbije half jaar al eens besmet bent geweest met het coronavirus.

Hoe kan je een CST aanvragen?

Op deze website staan de verschillende manieren opgesomd om een CST aan te vragen. Doe dit zo snel mogelijk, zeker als je het document per post wil ontvangen.

Heb je hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij de installatie van de app op je telefoon en het downloaden van je CST? De vrijwilligers van de computerklas helpen je om dit in orde te brengen. Je kan langskomen op het vrijetijdscentrum op:

  • dinsdag 2 november van 19 tot 21 uur
  • vrijdag 5 november van 10 tot 12 uur
  • donderdag 18 november van 13.30 tot 15.30 uur

 

Geef vooraf door wanneer je komt via dit formulier. Breng ook zeker je mondmasker, je identiteitskaart (eID) en bijhorende pincode mee.

Wil je geen CST gebruiken?

Wens je geen CST te gebruiken, dan kan je een tegoedbon krijgen voor de voorstellingen die je boekte. Laat dit dan even per mail  vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be of aan de balie van vrijetijdscentrum De Schelde weten. Dan brengen we dit in orde en komen de tickets vrij voor andere geïnteresseerden.

Wanneer heb je geen CST nodig?

Bij een gewoon bezoek aan de balie, foyer (zonder geopende toog) of de bib moet je geen CST hebben, maar wel een mondmasker dragen. Kinderen jonger dan 12 jaar en 2 maanden hebben ook geen CST nodig.

Hou hier rekening mee op de dag van de voorstelling of workshop

Kom ruim op tijd

Het scannen van het CST kan voor vertraging zorgen. Kom daarom 30 minuten voor de start van de voorstelling. Zo kunnen we deze op tijd laten beginnen. Onze deuren openen altijd 1 uur voor de aanvang van de voorstelling.

Enkele basisregels voor een veilige activiteit

  • Tijdens het aanschuiven draag je een mondmasker. Na het scannen van je CST mag je dit ophouden, maar moet dit niet meer.
  • Kom niet naar een voorstelling als je symptomen van Covid hebt.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Personeel en vrijwilligers dragen mondmaskers.
  • De concertzaal en de foyer worden grondig geventileerd. Zorg in de lokalen voor voldoende luchtverversing via open deur en/of ramen.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder. Bel ons op 03 298 27 30 of stuur ons een mail.

Samen maken we er nog een fijn najaar van!