Spraakwater - Dalila Hermans

Lezingen in de bib

Opiniemaker en activist maar vooral mama, schrijfster en journalist Dalilla Hermans is geboren in Rwanda en getogen in Vlaanderen. Ze groeide op in een klein dorpje in de Kempen waar ze een van de eerste met een andere huidskleur was. In haar autobiografische boek ‘Brief aan Cooper en de Wereld’ schrijft ze aan haar zoon hoe het is om als ‘een wolkje zwart in een zee van wit’ je weg te vinden.

De gelijknamige lezing borduurt hierop voort en gaat over (on)bedoeld en (on)zichtbaar racisme. Dalilla, betutteld door de progressieven, uitgespuwd door racisten maar ook geliefd en bewonderd door velen trekt de discussie over racisme discriminatie en beeldvorming open en reikt oplossingen aan.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Vvk: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Abonnement (vijf lezingen): 26 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

Extra

Ontdek onze abonnementsformule!

Naast de normale ticketverkoop per lezing kan u kiezen voor een abonnement. Hiermee geniet u van vijf lezingen voor een voordeeltarief (u betaalt slechts € 26 in plaats van € 30). Inschrijven kan tot en met 6 september.

bekijk ook

Spraakwater - Hilde Mariën

Lezingen in de bib

do 6 sep 2018

Burn- en bore-out is een van de belangrijkste oorzaken van afwezigheid op het werk, lage productiviteit, uitputting en/of demotivatie. Steeds jongere mensen worden erdoor getroffen. Personal coach Hilde Mariën geeft inzicht in de kenmerken, oorzaken en gevolgen ervan en reikt oplossingen aan.

Spraakwater - Fleur van Groningen

Lezingen in de bib

do 4 okt 2018 - 20.30 uur

Columniste en cartooniste Fleur van Groningen is hoogsensitief. Wat dat precies is en hoe ze daarmee omgaat, beschrijft ze in haar boek 'Leven Zonder Filter' en deze lezing.

Spraakwater - Stijn Meuris

Lezingen in de bib

do 1 nov 2018 - 20.30 uur

Stijn Meuris was ooit bibliothecaris maar is nu vooral journalist, muzikant, regisseur en verhalenverteller. Tijdens deze intrigerende lezing vertelt hij kleine verhalen over de grote Eerste Wereldoorlog in België.