Spraakwater - Frank Raes over de Olympische Spelen van 1920

Lezingen in de bib

Dit jaar zijn er geen Olympische Spelen, maar we hebben wel een olympische spreker: Frank Raes. Hij heeft sinds 1984 over alle Olympische Spelen verslag uitgebracht, ofwel in de studio van de VRT ofwel ter plaatse.

Deze keer praat hij over de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen, precies 100 jaar geleden, de enige Olympische Spelen ooit in ons land. Over hoe anders het toen was in vergelijking met nu, de evolutie van een groot evenement tot een gigantisch evenement. De inbreng van België in de oprichting en de uitbouw van het Olympisch comité komt ook aan bod. Dit alles doorspekt hij met leuke verhalen en anekdotes.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Vvk: 6 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

bekijk ook

Spraakwater - Zaki, Sticky Songs

Lezingen in de bib

do 8 okt 2020 - 20.30 uur

Hoeveel impact heeft muziek op ons leven? Is je favoriete muziek je eigen keuze of heeft de muziek jou gekozen? Het zijn enkele van de vragen die Zaki onderzoekt in de nieuwe lezing 'Sticky Songs'. 

Spraakwater - Sofie Schippers, Proficiat met je burn-out

Lezingen in de bib

do 12 nov 2020 - 20.30 uur

Een burn-out is in deze tijden een van de meest voorkomende aandoeningen, maar wordt nog regelmatig onderschat. Sofie Schippers vertelt in 'Proficiat met je burn-out' over de impact van haar burn-out op haar gezondheid en hoe ze deze uiteindelijk als tweede kans leerde ervaren.

Spraakwater - Ann Ceurvels, Etiketjes

Lezingen in de bib

do 10 dec 2020 - 20.30 uur

Etiketjes als autisme en ADHD lijken tegenwoordig alomtegenwoordig bij kinderen. Etiketjes waar men vroeger amper wat over hoorde. Hoe komt dit toch? Ann Ceurvels, zelf een etiketjes-mama en zelfs een etiketjes-echtgenote, legt uit waarom dat zo is.