Spraakwater - Frank Raes over de Olympische Spelen van 1920

Lezingen in de bib

Dit jaar zijn er geen Olympische Spelen, maar we hebben wel een olympische spreker: Frank Raes. Hij heeft sinds 1984 over alle Olympische Spelen verslag uitgebracht, ofwel in de studio van de VRT ofwel ter plaatse.

Deze keer praat hij over de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen, precies 100 jaar geleden, de enige Olympische Spelen ooit in ons land. Over hoe anders het toen was in vergelijking met nu, de evolutie van een groot evenement tot een gigantisch evenement. De inbreng van België in de oprichting en de uitbouw van het Olympisch comité komt ook aan bod. Dit alles doorspekt hij met leuke verhalen en anekdotes.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Vvk: 6 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

bekijk ook

Spraakwater - Zaki, Sticky Songs

Lezingen in de bib

do 8 okt 2020 - 20.30 uur

Hoeveel impact heeft muziek op ons leven? Is je favoriete muziek je eigen keuze of heeft de muziek jou gekozen? Het zijn enkele van de vragen die Zaki onderzoekt in de nieuwe lezing 'Sticky Songs'. 

Spraakwater - Bieke Ilegems, De zoektocht van een ouder meisje

Lezingen in de bib

do 15 apr 2021 - 20.30 uur

Het is schrikken wanneer het meisje dat in de spiegel kijkt, plots een vrouw ziet. Bieke Ilegems stelt zich in deze lezing helemaal open, met veel vallen en opstaan. Soms pijnlijk confronterend of ontroerend kwetsbaar, maar ook geestig, gracieus en hilarisch herkenbaar.