Spraakwater - Frank Van Laeken

Lezingen in de bib

Op 10 oktober 2018 werd de voetballiefhebber wakker met het bericht dat er massaal geld was witgewassen en dat er wedstrijden werden gefixt in het Belgische voetbal. Twee makelaars hadden onwaarschijnlijk veel macht in handen en bepaalden wat clubs, spelers en enkele topscheidsrechters moesten doen.

Sportjournalist en auteur Frank Van Laeken schreef drie jaar daarvoor in zijn boek '£X€£$$ UNITED' (Houtekiet, 2015) al dat het topvoetbal kapotging aan het ‘Grote Geld’. Hij waarschuwde zelfs dat de tijd niet veraf is, dat makelaars de uitslagen van wedstrijden zouden bepalen. Profetische woorden, zo blijkt.

In deze lezing doet Frank Van Laeken uit de doeken hoe het zo ver is kunnen komen, hoe verziekt het internationale voetbal is, wie achter de schermen aan de touwtjes trekt en welke clubs de principes van Financial Fair Play systematisch met voeten treden. Een verhelderend, maar voor voetbalfans ook lichtjes deprimerend overzicht.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Abonnement (vijf lezingen): 26 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Vvk: 6 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

Extra

Ontdek onze abonnementsformule!

Wil u voordeliger van elke lezing genieten? Kies dan voor een abonnement. Hiermee betaalt u slechts 26 euro voor 5 lezingen (in plaats van 30 euro). Inschrijven kan tot en met 13 februari.

bekijk ook

Spraakwater - Wim Slabbinck

Lezingen in de bib

do 13 feb 2020 - 20.30 uur

Zijn mannen werkelijk geobsedeerd door seks? Willen ze altijd klaarkomen? Zijn het alleen de mannen die van porno houden? Is het echt zo dat vrouwen faken en mannen niet? Seksuoloog Wim Slabbinck legt in deze lezing de vooroordelen en clichés over mannen op de rooster.

Spraakwater - Nele Van den Broeck

Lezingen in de bib

do 12 mrt 2020 - 20.30 uur

Nele wil haar jeugddroom waarmaken: wereldberoemd worden. Al snel blijkt dat de wereld niet op Nele ligt te wachten, helaas. Toch blijft ze volharden. 'Halfvolwassen' is het relaas van die omzwervingen en alle groeipijnen, van de grote emoties en grappige inzichten die ze onderweg geserveerd kreeg.