Urbanus viert zijn 70ste verjaardag en dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom nog eens een klassieker van eigen bodem: Hector. Kom gezellig met de hele familie naar deze komedie kijken!

Hector (Urbanus) werd verlaten bij de geboorte. Hoewel hij 35 jaar is, woont hij nog steeds in het weeshuis omgeven door kinderen, zijn speelkameraadjes. Zijn leventje kabbelt op een vredevolle en zorgeloze manier verder tot Ella (Sylvia Millecam), een vergeten tante overvallen door moederlijke gevoelens, zich plots herinnert dat hij bestaat.

Ella neemt hem mee naar de bakkerij van haar man Achiel (Frank Aendenboom) waar hij aan het werk wordt gezet. Jos ((Marc Van Eeghem), de zoon van Achiel, moet zich immers kunnen concentreren op zijn levensdoel, wielerkampioen worden. Ella heeft haar eigen ambities: zij wil filmster worden in Hollywood. Tot nader order moet ze zich tevreden stellen met het publiek van het plaatselijke theater.

Hector toont zijn kwaliteiten aan de hand van onverwachte uitvindingen, zijn goede en kinderlijke humeur overwint elke weerstand en voert zijn hele entourage mee op het pad van het succes.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • Kassa: 6 euro
  • Vvk: 4 euro