Spraakwater - Jan Delvaux

Lezingen in de bib

Jan Delvaux, journalist en Belpopspecialist, kreeg een paar jaar geleden de prikkelende vraag 'Bestaat er zoiets als typisch Belgische popmuziek?' Zijn eerste reactie? ‘Neen. Belgische popmuziek bestaat niet. Er bestaat alleen popmuziek uit België.’

We hebben niks uitgevonden en we zijn lichtgewichten. In 60 jaar popmuziek hebben we welgeteld zes wereldhits gescoord. Zoveel hebben de Amerikanen er elke week. Toch bleef het woord ‘typisch’ hangen in het hoofd van Delvaux. Binnen de kortste keren had hij een uitgebreide lijst met bijzondere Belgische bijdragen aan de grote popgeschiedenis. Een zingende non. De grootste Japanse kersthit. Het beste Italiaanse nummer. Het logo van The Beatles.

En dan de vraag wat artiesten van hier over hun Belg zijn te vertellen hebben? Waaraan herkent u de Belgen in de muziek? Tijdens deze lezing doet Delvaux zijn zoektocht nog eens over. Een uur vol wonderlijke verhalen en heerlijke anekdotes die worden ingekleurd met foto’s, illustraties en natuurlijk muziek.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Vvk: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Abonnement (zes lezingen): 32 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

Extra

Ontdek onze abonnementsformule!

Naast de normale ticketverkoop per lezing kan u kiezen voor een abonnement. Hiermee geniet u van zes lezingen voor een voordeeltarief (u betaalt slechts € 32 in plaats van € 36). Inschrijven kan tot en met 11 januari.

bekijk ook

Spraakwater - Erik Moonen

Lezingen in de bib

do 3 mei 2018 - 20.30 uur

Erik Moonen, taaldocent en ontwerper van de 'Alfabetcode'-methodiek, vertelt over leesproblemen en dyslexie, hoe ze ontstaan en hoe ze te overwinnen.

Spraakwater - Hilde Mariën

Lezingen in de bib

do 6 sep 2018 - 20.30 uur

Burn- en bore-out is een van de belangrijkste oorzaken van afwezigheid op het werk, lage productiviteit, uitputting en/of demotivatie. Steeds jongere mensen worden erdoor getroffen. Personal coach Hilde Mariën geeft inzicht in de kenmerken, oorzaken en gevolgen ervan en reikt oplossingen aan.