Spraakwater - Kenneth Lasoen, Geheim België

Lezingen in de bib

Wat weet jij over de geheime diensten in België? Historicus Kenneth Lasoen werpt op basis van nieuwe bronnen een licht op de activiteiten van de Belgische geheime diensten.

De Belgische geheime dienst is zo oud als het land zelf en, na die van het Vaticaan, zelfs de oudste inlichtingendienst ter wereld. De staatsveiligheid en haar militaire tegenhanger speelden een cruciale rol doorheen de Belgische geschiedenis. Vanwege het geheime karakter bleef de erkenning meestal uit.

Lasoen licht in deze lezing een tipje van de sluier. ‘Geheim België’ gaat in op de geschiedenis en uitdagingen van deze dienst: vanaf de campagne tegen het ‘Hollandse gevaar’ in de jaren 1830 tot de huidige strijd tegen buitenlandse spionage en terreur.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Vvk: 6 euro
  • Abonnement: 20 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

bekijk ook

Spraakwater - Yves Saerens, Sien Van Gogh

Lezingen in de bib

do 13 okt 2022 - 20.30 uur

Den Haag, voorjaar 1886. Prostituee Sien Hoornik verkeert in een toestand van totale verwarring. Ze staat haar kinderen af en gaat op zoek naar zichzelf. Een achtdaagse dooltocht leidt naar Antwerpen, waar het verleden haar inhaalt.

Spraakwater - Leen Dendievel, Brief aan mijn kind

Lezingen in de bib

do 10 nov 2022 - 20.30 uur

Leen Dendievel is actrice, bekend van theater en televisie. In 2016 debuteerde Leen met ‘HARD’, een boek over liefdesverdriet. Hierna volgden nog ‘Asem’ en ‘Georges & Rita’. ‘Brief aan mijn kind’ is Leens vierde werk.

Spraakwater - Wannes Deleu, Voor ik het vergeet

Lezingen in de bib

do 8 dec 2022 - 20.30 uur

Eind 2018 leefde televisiemaker Wannes Deleu een maand bij zijn grootmoeder die aan dementie lijdt. Hij verbleef samen met haar in woonzorgcentrum Ten Olm, om te ondervinden wat dementie écht betekent.