Spraakwater - Herboren : Hier komt een nieuwe Belg - Majd Khalifeh

Lezingen in de bib

Veertien jaar geleden kwam VRT-journalist en documentairemaker Majd Khalifeh aan in België op zoek naar een identiteit. Hij was op de vlucht voor het regime in Damascus. Die bepaalde dag had het goedkoopste vliegtuigticket Brussel als bestemming. Zo simpel kan het zijn.

Een verhaal zoals dat van vele andere duizenden vluchtelingen die de laatste jaren de oversteek maakten naar de Europese Unie. Wie zijn doel bereikt wordt ‘herboren’ in een nieuwe maatschappij waar hij of zij amper iets van af weet. Majd Khalifeh’s eigen taal, cultuur en kennis verdampten. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot 1 woord: vluchteling. 
In deze lezing, gebaseerd op zijn gelijknamige boek ‘Herboren’, neemt Majd je mee op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht: van nieuwkomer tot actieve burger.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kassa: 8 euro
  • Vvk: 6 euro
  • Kansentarief (tijdelijk enkel aan de balie): 2 euro
  • Abonnement: 20 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

bekijk ook

Spraakwater - Erik Vlaminck

Lezingen in de bib

do 12 jan 2023 - 20.30 uur

De Antwerpse polderstreek is het prachtige en essentiële decor in de meeste romans van Erik Vlaminck. Hij is geboren en getogen in Kapellen en daarom is de polderstreek uiteraard het focuspunt van zijn lezing.

Spraakwater - Wim Claeys

Lezingen in de bib

do 9 feb 2023 - 20.30 uur

Als jong ventje liep muzikant en cabaretier Wim Claeys te pronken met memorabilia uit het nazitijdperk. Bij het VNJ, de Vlaams-nationalistische jeugdbeweging, zong hij uit volle borst mee met aangebrande oorlogsliederen. Want ja, zijn papa was SS’er geweest en zijn papa kon toch niet slecht zijn.

Ik ben Spiegelbol - Joris Peeters

Lezingen in de bib

do 8 jun 2023 - 20.30 uur

Ken je dat? De stemmetjes in je hoofd die je zeggen dat je niet goed bezig bent. Je eigen gedachten die je bang en onzeker maken.