Kinderaanbod in (en rond) je kot

Op deze pagina

Knutselen, dansen, koken, … Ook 'in uw kot' kan je creatief plezier maken. Op deze pagina vind je tips, spellen, zoektochten en leuke opdrachten die je zelf, of met hulp van je familie, kan doen.

Met de geïllustreerde vertelwandeling sluiten we het kinderaanbod in je kot af. Maar dat betekent niet dat je je deze zomer moet vervelen. Er zijn bijvoorbeeld nog steeds plaatsen voor de kinderactiviteiten van de A-kaart.

Ook krijgen alle kinderen van 6 tot 12 jaar in het district binnenkort een leuk 'doe-boekje' vol activiteiten, tips en inspiratie voor een fijne zomer. Deze boekjes worden via de scholen in het disctrict verdeeld. Je kan ze ook afhalen in bibliotheek Viswater, vrijetijdscentrum De Schelde en het districtshuis (zodra deze locaties opnieuw open zijn).


Vertelwandeling in het Reigersbos

Wandel door het Reigersbos en ontdek het avontuur van de knorrige reiger. Het verhaal gaat over de dieren die in en rond het Reigersbos leven. Door een tekstverhaal, bijhorende illustraties en de groene omgeving komt het verhaal tot leven. Ouders kunnen het avontuur voorlezen aan hun kinderen of andersom.

De vertelwandeling start aan kasteel Reigersbos aan de Reigersbosdreef in Berendrecht en wordt begeleid door pijlen. Je kan wandelen tot en met 31 augustus 2020.

Vanwege de bestrijding tegen COVID-19 willen we jullie vragen om volgende regels te respecteren:

  • Hou voldoende afstand met andere groepen.
  • Indien het druk is, kom je best op een later moment terug.

Fietszoektocht

Deze week ga je op speurtocht in het district. Je neemt je fiets en legt een route van ongeveer 10 km af. Onderweg stap je regelmatig af en probeer je verschillende vragen te beantwoorden. Elke juist antwoord levert een letter op voor het antwoordrooster, waarin een geheim verborgen zit. Los alle vragen op en ontdek de geheime boodschap!

Je kan aan deze zoektocht beginnen op 2 manieren:

  • Je drukt deze zoektocht af.
  • Je bekijkt de vragen op je smartphone en tekent het antwoordrooster over op een kladblad.

Online 'Start to Music'

De workshop 'Start to Music' stopte dit jaar jammer genoeg vroeger dan verwacht. Lesgeefster Marjolein kijkt alvast uit naar het weerzien met haar leerlingen. In afwachting van een volgende reeks, toont ze je in deze les enkele leuke geluidsspelletjes met dieren.


Safari bingo in de buurt

Je hoeft niet ver te reizen om boeiende dieren te ontdekken. Daarom gaan we deze week op ‘safari’ in ons eigen district. Samen met je papa, mama, broers of zussen ga je op zoek naar dieren in de buurt. Druk 1 van de bingokaarten af voor elke wandelaar en ga samen op stap door het district. Zie je onderweg een dier dat op je kaart staat, dan mag je dit doorkruisen. Wie het eerst alle dieren doorkruist, mag zichzelf de kampioen van de safari noemen!


Wandelzoektocht met QR-codes

Een nieuwe woensdag, een nieuwe activiteit! De komende twee weken organiseren we een wandelzoektocht en ga je met je smartphone op stap. Je bepaalt als gezin zelf je eigen wandeltempo en de volledige wandeling is 4 km lang.

Hoe ga je aan de slag?

  • Download een QR-lezer of check of deze al op je smartphone staat.
  • Ga naar het startpunt van de zoektocht en scan ter plaatse de eerste QR-code.
  • Bij elke QR-code krijg je een puzzel, foto, raadsel,… op je smartphone en deze wijst je de weg.
  • Los de puzzel op, ontdek waar de volgende locatie is en wandel verder.
  • In totaal passeer je langs 15 verschillende codes en opdrachten.

 

Het startpunt van de wandeling is de Botermarkt in Zandvliet.

Deze wandelzoektocht is beschikbaar tot en met woensdag 3 juni, nadien volgt er weer een nieuwe zoektocht. 

Veel succes!


Online dansles voor kleuters

De workshop kleuterdans werd vroeger dan verwacht stopgezet, maar ook vanop afstand kan je nog leren dansen. Lesgeefster Hannelore leert je in deze online dansles enkele leuke danspassen aan. Veel dansplezier!


Creatief knutselen voor Moederdag

Op zondag 10 mei is het Moederdag. Daarom geven we je enkele creatieve tips om je eigen cadeau te knutselen. Animator Sanne en tiener Fleur leggen hieronder uit wat je moet doen. Veel knutselplezier!