Trouvailles - De klank van de poëzie: muziek in de literatuur

Klassiek vertelconcert

Bart Stouten wordt wegens ziekte vervangen door Pol Goossens.

In deze Trouvaille staat het kunstlied centraal. We onderzoeken welke invloed de vriendschap tussen een schrijver en een componist op hun werk hebben. Marcel Proust gidst ons door de avond en door een periode waarin vergeestelijkte muziek domineert.

Gastspreker: Pol Goossen
Acteur Pol Goossen werd bij het grote publiek vooral bekend voor zijn rol als Frank in de tv-serie Thuis. Naast zijn werk op het scherm en op het theater zet hij zich regelmatig in voor de bewustmaking over de thema’s die hem na aan het hart liggen: dierenwelzijn, hoogsensitiviteit en (groot)ouder worden.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Vvk: 14 euro
  • Kassa: 16 euro
  • Abonnement (drie concerten): 30 euro

bekijk ook

Trouvailles - Muziek tijdens de Eerste Wereldoorlog

Klassiek vertelconcert

vr 7 dec 2018 - 20.30 uur

In deze tweede Trouvaille zoekt het Terra Nova Collective uit wat oorlog met kunstenaar doet. Het verhaal over zij die vertrokken, zij die bleven en zij die nooit meer terugkeerden. Voormalig politicus en pianist Willy Claes wordt uigenodigd om zijn perpectief toe te lichten.

Trouvailles - Cherchez la femme

Klassiek vertelconcert

vr 1 feb 2019 - 20.30 uur

Wie waren de vrouwelijke componisten van de 19e eeuw en welke rol speelde hun vrouwelijkheid in hun artistieke denken en in hun sociale positie? Chantal Pattyn, netmanager bij Klara en cultfiguur bij de openbare omroep, werpt samen met het Terra Nova Collective een nieuw licht het thema.