Het eerste solo-album van Marcel Vanthilt.

Met ARBEID ADELT! maakt hij al sinds 1981 ‘45&33-toeren-platen’. Het laatste album "Slik" (uit 2015) kreeg tal van lovende recensies èn een nominatie voor een MIA in de categorie Nederlandstalig.

In 2001 bracht hij "U nu!" uit, in duo met Ad Cominotto, poëzieteksten waren dat, van onder andere Piet Paaltjens, Gust Gils & Paul van Ostaijen. Er verscheen ook een rockalbum "Mensen zijn er teveel aan" in 2004.

Maar nu is er een eerste volwaardig album in eigen naam.
Tien slijpschijfscherpe tracks uitgebroed in de Silent Face Studio van & met Arne Van Petegem. Arne is wereldbekend als Styrofoam, produceert in Nederland o.a. Clean Pete en Moss & werkt in België met Tout Van Bien, Willow en Pieter Embrechts.

Live is er 'n fijn repertoire van nieuwe en bekende nummers. Van 'U nu!' over AA! tot CA$HCA$H, met altijd wel verrassende covers waarbij Kris De Bruyne, Ramones, De Spelbrekers of Ramstein niet gemeden worden.

Alles op 'n vintage bedje van analoge synths. Veel warme klanken van Ad Cominotto & David Vandenborn èn een breed vocaal spectrum dankzij de veelzijdige stem van Leen Diependaele.

Marcel Vanthilt, origineel als altijd, maar nu muzikaal sterker dan ooit.

Marcel Vanthilt vertelt over zijn nieuwe album:


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • Vvk: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro