Birdsong - Hendrik Willemyns (Arsenal)

Filmconcert

‘Waar moet muziek naartoe?’ Het is een vraag die Hendrik Willemyns (Arsenal) al langer bezig houdt. Vier jaar geleden gooide hij in zijn film ‘Dance Dance Dance’ nog een muzikant uit het raam. Nu pakt hij het subtieler aan en maakt hij van de muzikant een prostituee. Want moeten ook muzikanten zich niet prostitueren om te overleven in een tijd waarin ze via allerlei kanalen om aandacht moeten strijden?

Willemyns vroeg bevriende muzikanten en kunstenaars om voor hem gedichten te schrijven en te illustreren vanuit het standpunt van een prostituee. Op basis daarvan componeerde hij muziek als soundtrack bij de film ‘Birdsong’. Deze film, geschreven en geregisseerd door Willemyns zelf, vertelt het verhaal van een jonge vrouw in Tokyo die droomt van een leven als muzikant en er achter komt dat het universum van muziek donker is en bevolkt met gevaarlijke dieren. En poëzie.

Tijdens dit pakkende filmconcert komt alles samen: de gedichten, de film, de muziek. Samen met Paulien Mathues brengt Hendrik Willemyns deze kleurrijke wereld op een unieke manier tot leven.

Birdsong

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kassa: 22 euro
  • Tarief Kansentarief: 2 euro
  • Vvk: 20 euro