Andrej is postbode in een slaperig stadje aan de Adriatische kust in het Kroatische deel van communistisch Joegoslavië. Josip is verantwoordelijk voor de kabeltrein naar het oorlogsmonument boven op de heuvel. Hij is ongelukkig getrouwd en houdt er een minnares op na. Amateurfotograaf Andrej weet beelden van een van Josips amoureuze ontmoetingen vast te leggen en begint hem ermee te chanteren. Kort hierna ontdekt Josip dat postbode Andrej brieven open stoomt en geld steelt. Om aan de verwachtingen van zijn onbekende chanteur te voldoen begint hij op zijn beurt Andrej te chanteren. Intussen kabbelt de blauwe zee rustig door.

Met een gedegen blik op de geestesgesteldheid van zijn personages en met veel empathie vertelt Martin Michael Driessen een parabel van wederzijdse gebondenheid. Tegen een achtergrond van kapitalistisch capriolen in het communistische Joegoslavië toont Driessens zijn ongeëvenaarde vermogen om het alledaags leven te verheffen tot opwindende literatuur.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

bekijk ook

Peachez, een romance

Viswater leest...

wo 19 sep 2018 - 19.30 uur

In de eerste bijeenkomst van de leesclub staat het boek 'Peachez, een romance' van schrijver en voormalig Libris Literatuurprijs winnaar Leonard Ilja Pfeijffer centraal. Een boek met een hedendaags thema: liefde in tijden van internet.

De heilige Rita

Viswater leest...

wo 17 okt 2018 - 19.30 uur

Het tweede boek dat de leesclub onder de loep neemt, is ‘De heilige Rita’ van Tommy Wieringa. Een schrijver met talrijke nominaties en literaire onderscheidingen op zijn naam. Volgens de jury van de Libris Literatuurprijs bevestigt Wieringa met deze roman opnieuw zijn literaire meesterschap.

En we noemen hem

Viswater leest...

wo 21 nov 2018 - 19.30 uur

Deze maand bespreekt de leesclub ‘En we noemen hem’ van Marjolijn van Heemstra. Het boek beschrijft een zoektocht naar de feiten achter een persoonlijk familieverhaal van de schrijfster, oorlogsheld oom Frans.

Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken

Viswater leest...

wo 23 jan 2019 - 19.30 uur

De leesclub van bib Viswater begint het nieuwe jaar met de roman ‘Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken’ van Arjen van Veelen. Een prachtig boek over vriendschap en de zoektocht naar manieren om betekenis te geven aan leven en dood.

Wees onzichtbaar

Viswater leest...

wo 20 feb 2019 - 19.30 uur

‘Wees onzichtbaar’ van Murat Isik is een even ontroerende als grootse roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd.