Pieter Embrechts - A Street Concert

Gezongen portretten op doek

Muziek. Film. Woorden. Pieter Embrechts. En een aantal gewone mensen met een uitzonderlijk verhaal. Dat zijn de ingrediënten van 'A Street Concert', een muzikale documentaire over inwoners van de Antwerpse Turnhoutsebaan.

Pieter Embrechts – theaterdier, acteur, songsmid en zanger – interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, Borgerhout. En het verhaal is universeel:
“De Turnhoutsebaan staat symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving die elke Europese stad kent. Antwerpen telt meer nationaliteiten dan New York en heeft na Amsterdam het hoogste aantal nationaliteiten ter wereld. Na een wandeling op de Turnhoutsebaan ben je dan ook op alle continenten geweest.”

Anderhalf jaar lang interviewde hij tientallen mensen die hij ontmoette op deze baan, en zette acht verhalen van mensen om in pakkende songs, straffe muziek en prachtige kortfilms. Integer maar met veel humor, poëzie en respect. Het is een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.

'A Street Concert' werd in 2017 gecreëerd en geproduceerd in samenwerking met HETPALEIS en De Roma.

Trailer


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • Vvk: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro