Roefeldag > Activiteiten

Op deze pagina

Kies uit verschillende activiteiten!

1: Creatieve en speelse vingers

Workshop knutselen

Ben jij graag me je handen bezig en maak je graag mooie en leuke dingen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou. Kom mee knutselen en neem ’s avonds een mooi werkje mee naar huis.

Fanfare De Verbroedering

Hoe krijg je geluid uit een trompet? Hoe snel moet je trommelen op de drums? Weet jij wel hoeveel instrumenten er meedoen in een fanfare? Kom het allemaal ontdekken tijdens deze workshop. Hopelijk kan je goed de maat houden.

Scouts de reigers

Kampen bouwen, touwen sjorren, dikke Bertha spelen, dat en nog zo veel meer doe je bij de scouts.

Leef je helemaal uit tijdens deze activiteit!

Workshop mozaïk

Hou jij van knutselen én puzzelen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! Met kleine stukjes steen maken we de mooiste tekeningen. Die zal vast prachtig hangen tegen de muur bij jou thuis.

Workshop shilderen

In deze workshop leert een heuse kunstenaar (jawel, hij verkoopt zijn werken in verschillende gallerijen) je een prachtig schilderij maken met acrylverf. Haal de Picasso in jezelf naar boven en wie weet is jouw werkje later ook wel veel geld waard.

Workshop slijm maken

Lekker kleverig slijm, geef toe, het is leuk om mee te spelen… Maak in deze workshop je eigen plakkende goedje. Ook een doosje om het in op te bergen zal gemaakt worden.

2: Iets voor sportievelingen

Moto’s

Samen op de moto. We gaan omhoog, we gaan omlaag, we rijden vlug, we rijden traag. Je gaat met een motorclub op stap. Een lange broek, trui met lange mouwen, handschoenen en bottines zijn verplicht. De motards zorgen voor een helm.

Ju Jitsu Bushido

Ju Jitsu is een Japanse vechtkunst. Stap voor stap leer je technieken die handig zijn om je te verdedigen. Ben jij sterk en slim genoeg om je tegenstander te verslaan? Raap je moed bijeen en probeer het zelf eens uit.

Tennis TC Raffic

Game, set, match! Wil jij wel de volgende Serena Williams of Rafael Nadal worden? Doe je sportschoenen aan en kom dan je tennistalenten testen. De tennisrackets en ballen liggen al klaar, dus smeer je armen en benen maar in.

Fitness Topofit

Hoe goed is jouw conditie? We gaan fitnessen onder begeleiding. Heb jij al eens op de step gestaan, gelopen op een loopband of gefietst op een hometrainer? Hier kan het allemaal.

Turnkring Aktiva

Flik-flak, radslag, salto of liever een koprol. Kan jij al deze turnoefeningen? Laat dan maar eens zien hoe lenig jij bent. Ook de trampolines en airtrack zullen klaar staan zodat je je helemaal kan uitleven. Beweeg mee en laat je van je sportiefste kant zien!

Manège Dennehoeve

Ben jij een dierenvriend en zie je graag paarden? Maak een ritje, poets de stallen, geef de paarden te eten en verzorg ze. Dit staat je allemaal te wachten tijdens deze leuke nieuwe activiteit.

Karate Ookami Dojo

Karate is, net zoals ju-jitsu, een Japanse gevechtsport. Toch zijn de 2 behoorlijk verschillend. Durf jij het aan om stoot-, trap-, en afweertechnieken te leren op de mat? Schrijf je dan zeker in, het is misschien wel de eerste stap naar de zwarte band.

Slim&fit afslankstudio

Kom de fitnesstoestellen uitproberen, zoals de loopband en de Fiets. Off werk jij liever met de gewichten? Pik ook een lesje zumba, spinning of Tabata mee. Hoe goed is jouw conditie?

3: Winkelen en shoppen

Carrefour market

Speel jij ook al wel eens winkeltje? In het echt is het nog veel leuker! Je helpt mee in de verschillende afdelingen: rekken aanvullen, leeggoed verzamelen of aan de kassa zitten en zoveel meer.

Chocoladewinkel Leonidas

België is hét land dat bekend staat voor het maken van heel lekkere chocolade. En wie lust dit nu niet? Ga langs bij deze chocoladewinkel, ontdek de geheimen achter de chocolade en uiteraard kan je ook wat meehelpen bij het inpakken en verkopen van deze lekkernij.

Bakkerij ‘T Broodhuys

Loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan warme pistolets, zoete koffiekoeken of croissants? Dan ben je hier zeker welkom. Je mag de klanten bedienen en een kijkje nemen achter de schermen van de bakkerij.

Fietsenwinkel Bike-A-Holic

Welke onderdelen heeft een fiets allemaal, en wat als één van deze onderdelen stuk gaat?

Kom een kijkje nemen in de fietsenwinkel en ontdek het allemaal, wie weet kan jij hierna wel zelf een nieuwe band leggen of je ketting herstellen.

Brood- en koffiehuis De Schutter

Een lekker ontbijtje, een tasje koffie, een drankje, een snack voor de kleine honger… dit en nog veel meer kun je bestellen in brood-en koffiehuis De Schutter. Wil jij wel eens een dagje de mensen bedienen? Zet dan je beste beentje voor en kies voor deze activiteit.

4: Help eens iemand anders

WZC Monnikenhof

Bezoek tientallen opa’s en oma’s tegelijk. Ze wonen samen in een woonzorgcentrum en zijn gek op knutselen, turnen, kaarten en babbelen. Kan jij vlot met een rolstoel rondrijden? Ze zullen zeker blij zijn met jouw bezoekje.

Apotheek Suykerbuyk en Cuypers

Zalfjes maken tegen allerlei kwaaltjes, pilletjes persen tegen de hoofdpijn, gel maken voor de blauwe plekken of siroop maken tegen de hoest. Kom het allemaal zelf zien en doen bij de apotheker!

Containerpark

Hoe sorteer je je vuil op de correcte manier? Je komt het allemaal te weten in het containerpark. Help de mensen die vuilnis komen inleveren om alles in de juiste container te gooien, handen uit de mouwen tijdens deze activiteit!

Paramedic support team

De ambulance, heel erg belangrijk voor mensen die hulp nodig hebben. Het paramedic support team legt je uit wat ze allemaal doen en leren je de eerste zorgen toe te dienen. Als je geluk hebt mag je misschien wel een ritje maken met de sirenes op.

5: Ontdek eens iets nieuws

Vastgoedkantoor Fimmo

Ben jij een geboren verkoper die mensen rond kan leiden in hun toekomstig droomhuis? Schuilt er een fotograaf in jou die knappe foto's kan nemen van een woning? En kan je die foto’s dan ook verwerken tot een mooie presentatie? Kom het uitproberen en wie weet schuilt er wel een makelaar in jou!

Cool! Containers herstellen (Smith Belgium)

Alles reist de wereld rond in containers, van kledij tot medicijnen en elektronica. Maar sommige zaken moeten op een bepaalde temperatuur blijven tijdens hun reis, dan wordt er gebruik gemaakt van koelcontainers. Maar hoe werkt dat nu precies, en wat als er zo eentje stuk gaat? We gaan koelcontainers bekijken én herstellen in de haven van Antwerpen

Antwerp drone pilots

Drones worden vandaag de dag voor vanalles en nog wat ingezet. Ze helpen de politie om boeven te vangen, er kunnen luchtfoto’s mee worden gemaakt en nog zoveel meer. Tijdens deze workshop leer je, door middel van simulatie, hoe het is om met een drone te vliegen. Op het einde nemen we nog een leuke selfie vanuit de lucht.

Workshop podiumtechnieken

Wat zie je als je naar een optreden gaat? De artiest op het podium natuurlijk! Maar die zou niet veel kunnen doen zonder de mensen achter de schermen… Kom mee spelen met licht en geluid in deze workshop.

6: Beauty & the Queen

Dog Mobiel

Ook honden hebben een goede verzorging nodig: haren borstelen, wassen en knippen, nageltjes veilen,… Hoe wordt dit allemaal gedaan? Zal het hondje blijven zitten als jij hem verzorgt? Kom dit zeker uitproberen!

Nagelstudio Nails by C

Iedereen heeft graag mooie handen, dus uiteraard moeten je nagels dan ook mooi verzorgd zijn. Je kan ze natuurlijk ook versieren door je nagels te bestempelen en er speciale stickers op te kleven. Doe alsof je een prins(es) bent en kom je nagels pimpen in een echte nagelstudio.

Schoonheidssalon Bo beauty center

Nagels lakken, schminken, epileren, gezichtsmaskers leggen,… Dit is een activiteit om jezelf te verwennen en na dit bezoek kan je direct meedoen aan een schoonheidswedstrijd. Word jij de volgende Miss of Mister België?

7: Eten en drinken

Chez Mouche

Bestellingen opnemen zonder iets te vergeten, pintjes tappen en frisdrank inschenken en dan alles naar de juiste tafel brengen zonder het te laten vallen. Dat is wat een echte cafébaas doet. Kan jij dat ook?

‘t Snoeppaleisje en Snoeptaarten maken

Zuurtjes, snoepveters, dropjes,… snoep heb je in alle smaken en kleuren. Verzamel je favoriete snoepjes en bouw een superlekkere snoeptaart en daarna is het natuurlijk smullen geblazen.

Workshop taarten maken

Je ziet op feesten vaak de mooiste taarten, heb jij het ook in je om zo een eetbaar kunstwerkje te maken? Wij zorgen voor de taarten, jij mag er dan iets moois van maken.

Het eindresultaat mag uiteraard ook geproefd worden.

Brasserie Wouter

Al die lekkere gerechten in een restaurant komen niet vanzelf op tafel. Van een speciale naam voor elk gerecht tot zelf koken of de afwas doen. We gaan eens echt ‘pottenkijken’ in een professionele keuken. Zet je koksmuts maar op!

Pizza Janneman

Hmmmm, pizza, dat lust jij toch ook wel? Bij Pizza Janneman mag je volledig zelf je eigen pizza maken die dan zal gebakken worden. En als hij klaar is… lekker smullen.

Workshop limonade maken

Limonade, heerlijk verfrissend als het warm is buiten! Maar ik durf te wedden dat hij nog beter smaakt als je hem zelf gemaakt hebt… Volg deze workshop en ontdek welke ingrediënten we allemaal gebruiken.

8: Groene vingers

Workshop ‘Tuin in de hoogte’

Wie heeft er groene vingers? Wie werkt er graag in de tuin? Dan is deze activiteit ideaal voor jou! Samen met een professionele tuinaannemer neem je een tuin onder handen, bijvoorbeeld struiken snoeien, boompjes omzagen of mooie paadjes aanleggen. Dit jaar gaan we ook met een harnas bomen beklimmen om ze te snoeien...Ben jij daar moedig genoeg voor? Je doet best kledij aan die vuil mag worden.

Bloemschikken

Heb jij groene vingers en ben je creatief? Dan is deze activiteit iets voor jou! We leren je een prachtig bloemstuk maken dat je uiteraard ook mee naar huis mag nemen. Kom jij mee de bloemetjes buitenzetten?

TIJDENS DE ROEFELDAG VERVEEL JE JE GEEN SECONDE!