RUIS

Gezocht: jongeren van 16 tot 26 jaar

Antwerpen zoekt jongeren die deel willen uitmaken van RUIS, de jongerenwerking van de Antwerpse bibs, cultuurcentra en culturele ontmoetingscentra. Een hart voor cultuur, onderzoekend, enthousiast én tussen 16 en 26 jaar oud? Zin om je kritische blik te delen? Meld je dan nu aan voor RUIS.

Wat is RUIS?

RUIS is een Antwerps cultuurcollectief met als doel om jongeren en cultuur dichter bij elkaar te brengen. Samen gaan we aan de slag om van de Antwerpse bibliotheken, culturele- en ontmoetingscentra een plek voor jongeren te maken. We bedenken acties en activiteiten op maat van het aanbod, rapporteren via verschillende (online) kanalen en proberen om van deze centra een culturele trekpleister te maken voor jongeren.

Wat doet RUIS?

RUIS gaat aan de slag met de programmatie van de bibs, cultuurcentra en culturele ontmoetingscentra in Antwerpen:
• Leer de organisaties van binnenuit kennen
• Creëer content (tekst/foto-/video- reportage)
• Werk acties en evenementen uit

Hoe gaat het in zijn werk?

• Je engageert je voor minstens 1 seizoen (van oktober 2018 tot juli 2019)
• Je wordt als team ondergedompeld in een cultuurbad zodat je de Antwerpse cultuurhuizen van binnen en van buiten leert kennen. Je maakt je hiervoor vrij op volgende momenten: donderdag 25 oktober van 17.30 tot 22 uur, dinsdag 30 oktober van 11 tot 22 uur, woensdag 31 oktober van 9.30 tot 14 uur.
• RUIS komt tweewekelijks samen op dinsdag- of donderdagavond in bibliotheek Permeke. De bijeenkomsten houden rekening met examen- en vakantieperiodes.
• In ruil voor je inzet en engagement krijg je verschillende opleidingen en workshops. Daarnaast krijg je tal van gratis tickets en de mogelijkheid om samen te werken met verschillende cultuurpartners en podiumplekken in Antwerpen.

Meedoen?

Heb je goesting om samen met een groep jongeren vorm te geven aan RUIS én ben je tussen 16 en 26 jaar oud? Stuur je motivatie (-vlog/blog/collage/brief/…) voor 12 oktober naar ruis@stad.antwerpen.be. Ben je geselecteerd, hou dan 18 of 19 oktober een momentje vrij voor een koffie.