Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. De naam komt van een populair radioprogramma gesponsord door een fabrikant van pikante tomatensaus.

Binnen de salsa zijn er verschillende stijlen. In deze initiatie wordt de LA-style salsa gegeven. Hierbij dansen leider en volger over een denkbeeldige rechte lijn waarbij de focus ligt op het laten schitteren van de dame. Typerend voor deze stijl zijn snelle spins en het gebruik van harde accenten in de muziek. De dansers laten elkaar bij gepaste stukken in de muziek ook los, nemen breaks en dansen solo.


Praktisch

genre
prijzen
  • Vvk: 5 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Abonnement: 25 euro

bekijk ook

Burlesque

Dansinitiatie

wo 23 jan 2019 - 20.00 uur

Burlesque is een podiumdans om te entertainen en te doen lachen, met een speels, uitdagend kantje. Geen dans met vaste passen en ritmes, maar een stijl waarbij alles draait om de kunst van het verleiden.

Hiphop

Dansinitiatie

wo 20 mrt 2019 - 20.00 uur

Hiphop blijft een van de meest geliefde dansen. Wat het zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan een eigen versie van hiphop dans creƫren.

Bollywood

Dansinitiatie

wo 24 apr 2019 - 20.00 uur

Bollywood, ofwel het Hollywood uit Bombay, is de grootste filmindustrie ter wereld en staat bekend voor het gebruik van dans en muziek. Deze gelijknamige dansstijl bevat even veel ritme en plezier als de bekendste Bollywoodmusicals.