Singin' in the Rain

Cinema De Schelde

Duik mee in de oude doos want we halen deze filmklassieker vanonder het stof: 'Singin' in the Rain', met Gene Kelly, Donald O'Connor en Debbie Reynolds. Het Amerikaanse Film Instituut (AFI) riep de film in 2006 uit tot de beste filmmusical in de geschiedenis.

Hollywood, 1927. Een geestdriftige menigte verdringt zich rond het vermaarde Chinese Theater om haar idolen Don Lockwood en Lina Lamont toe te juichen. De twee wonen er de première van hun stomme film 'The Royal Rascal' bij. Als enige tijd later de geluidsfilm zijn intrede doet, blijkt dat de knappe, domme en verwaande diva van de stomme film, Lamont, een enge en onaangename stem heeft. Spraaklessen helpen niet. Dons beste vriend Cosmo komt op het idee om een andere vrouw de teksten te laten inlezen en zingen, terwijl Linda gewoon maar moet playbacken. Die andere stem hoort toe aan het charmante revuezangeresje Kathy Shelden, op wie Don al snel verliefd wordt.

Voortaan kan je elke vierde donderdag van de maand op groot scherm van een film komen genieten. Voor elk wat wils met iedere maand een ander genre: Vlaams, actie, klassieker, arthouse, ... Telkens zijn er 2 voorstellingen: 's middags om 13.30 uur en 's avonds om 20 uur. Je wordt ook extra verwend met een lekkere versnapering.

Singin in the Rain - Singing in the RainPraktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 7 euro
  • Tarief Kansentarief: 2 euro
  • Vvk: 5 euro

Extra

Bij de namiddagvoorstelling is er lekker gebak na afloop van de film.

Bij de avondvoorstelling trakteren we je vooraf op borrelhapjes.