Spraakwater - Sofie Schippers, Proficiat met je burn-out

Lezingen in de bib

Een van de meest voorkomende en onderschatte kwalen is tegenwoordig een burn-out. Wanneer je getroffen wordt, voel je je psychisch kwetsbaar, geestelijk ongezond en nauwelijks in staat te doen wat je hersenen dicteren. Het is een gevaar dat altijd om de hoek loert.

In haar boek ‘Proficiat met je burn-out’ vertelt Sofie Schippers haar persoonlijk verhaal, na een lange zoektocht met veel zelfreflectie. Ze neemt je mee in een verhaal van depersonalisering, zelfmoord en psychiatrie om uiteindelijk die verdomde burn-out als een tweede kans te ervaren.

Tijdens de lezing neemt Sofie haar publiek mee op de rollercoaster die haar burn-out haar liet zien en geeft je met haar boek een duwtje in de rug geven om even stil te staan bij je eigen rollercoaster.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Vvk: 6 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

bekijk ook

Spraakwater - Frank Raes over de Olympische Spelen van 1920

Lezingen in de bib

do 10 sep 2020 - 20.30 uur

Dit jaar zijn er geen Olympische Spelen, maar we hebben wel een olympische spreker: sportjournalist Frank Raes. In deze lezing praat hij over de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen, precies 100 jaar geleden, de enige Olympische Spelen ooit in ons land.

Spraakwater - Zaki, Sticky Songs

Lezingen in de bib

do 8 okt 2020 - 20.30 uur

Hoeveel impact heeft muziek op ons leven? Is je favoriete muziek je eigen keuze of heeft de muziek jou gekozen? Het zijn enkele van de vragen die Zaki onderzoekt in de nieuwe lezing 'Sticky Songs'. 

Spraakwater - Ann Ceurvels, Etiketjes

Lezingen in de bib

do 10 dec 2020 - 20.30 uur

Etiketjes als autisme en ADHD lijken tegenwoordig alomtegenwoordig bij kinderen. Etiketjes waar men vroeger amper wat over hoorde. Hoe komt dit toch? Ann Ceurvels, zelf een etiketjes-mama en zelfs een etiketjes-echtgenote, legt uit waarom dat zo is.