Spraakwater - Lucien Van Impe en Filip Osselaer

Lezingen in de bib

In de hete zomer van 1976 won Lucien Van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk. Nu, tweeënveertig jaar later, vertelt hij voor het eerst zelf zijn verhaal.

‘Lucien!’ is een spannende vertelling over legendarische klimpartijen en de strijd om het geel, pap en Zoetemelk, verliezen en winnen. Het is evengoed een nostalgietrip naar de jaren waarin Van Impe met vijf broers opgroeide in een volkscafé en liever muzikant dan wielrenner wilde worden. Het is een eerlijke terugblik op gemiste kansen en de status van beste klimmer ooit.

Samen met auteur Filip Osselaer brengt Lucien Van Impe de wonderlijk mooie zomer van 1976 tot leven. Ze brengen verhalen over Thévenet en de bolletjestrui, over bedrog en uren in de kou met kranten op het station. Een trip door Frankrijk en Mere. Een verhaal van klein, menselijk geluk.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Vvk: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

bekijk ook

Spraakwater - Joanie de Rijke

Lezingen in de bib

do 11 jan 2018 - 20.30 uur

Joanie de Rijke bezoekt als journaliste plaatsen die de meeste mensen mijden. In 2008 loopt het fout wanneer ze in Afghanistan wordt ontvoerd en gegijzeld. Boeiend en aangrijpend vertelt ze over haar ervaringen.

Spraakwater - Eddy Willems

Lezingen in de bib

do 1 feb 2018 - 20.30 uur

Online criminaliteit is actueler dan ooit. Veiligheidsexpert Eddy Willems geeft tips om uw computer te beschermen tegen virussen en cyber-criminelen.

Spraakwater - Annelies Smolders

Lezingen in de bib

do 1 mrt 2018 - 20.30 uur

Slaapexpert Annelies Smolders ontwikkelde een slaapmethode om u te helpen zonder medicatie of kopzorgen (weer) een rustige nacht tegemoet te gaan.