Spraakwater - Stijn Meuris

Lezingen in de bib

Stijn Meuris was ooit bibliothecaris maar nu vooral journalist, muzikant, regisseur en verhalenverteller. Tijdens deze intrigerende lezing vertelt hij kleine verhalen over de grote Eerste Wereldoorlog in België. Stijn bouwt zijn verhaal op met kleine anekdotes, beeldmateriaal en veel zin voor drama. Hoewel hij inzoomt op Limburg zijn de gelijkenissen met ons district snel gevonden: een dodendraad, spionnen en heldhaftige soldaten ontbreken niet.

Een boeiende en levendige lezing over die Grote Oorlog. En hoe we ook nu nog lessen kunnen trekken uit de geschiedenis.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Vvk: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Abonnement (vijf lezingen): 26 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

Extra

Ontdek onze abonnementsformule!

Naast de normale ticketverkoop per lezing kan u kiezen voor een abonnement. Hiermee geniet u van vijf lezingen voor een voordeeltarief (u betaalt slechts € 26 in plaats van € 30). Inschrijven kan tot en met 6 september.

bekijk ook

Spraakwater - Hilde Mariën

Lezingen in de bib

do 6 sep 2018

Burn- en bore-out is een van de belangrijkste oorzaken van afwezigheid op het werk, lage productiviteit, uitputting en/of demotivatie. Steeds jongere mensen worden erdoor getroffen. Personal coach Hilde Mariën geeft inzicht in de kenmerken, oorzaken en gevolgen ervan en reikt oplossingen aan.

Spraakwater - Fleur van Groningen

Lezingen in de bib

do 4 okt 2018 - 20.30 uur

Columniste en cartooniste Fleur van Groningen is hoogsensitief. Wat dat precies is en hoe ze daarmee omgaat, beschrijft ze in haar boek 'Leven Zonder Filter' en deze lezing.

Spraakwater - De foodarcheoloog

Lezingen in de bib

do 6 dec 2018 - 20.30 uur

Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh combineerde zijn voorliefdes voor geschiedenis en voedsel. In geuren en smaken vertelt hij de verloren gewaande verhalen van de eet- en leefgewoontes van onze voorouders.