François Vannietvelt en Fransien Baetens

Duotentoonstelling

François Vannietvelt (° 1944) is woonachtig te Berendrecht, waar ook zijn atelier gevestigd is. Al op jonge leeftijd volgt hij opleiding aan de Kunstacademie in Deurne bij beeldhouwer Aimé de Martelaere. In 1989 komt hij tot rust in een nieuwe omgeving en evolueert zijn kunst in sneltempo. Een keerpunt in zijn leven is Kunst '92 en een ontmoeting met beeldhouwer Jozef Kets. De twee worden vrienden en Vannietvelt bezoekt jaarlijks zijn atelier. Op 60-jarige leeftijd waagt hij zich zelf aan de beeldhouwkunst.

In zijn kunstwerken werkt hij steevast met hout. Hout uit onder meer afgebroken houtloodsen, steigerhout, hout uit de droogdokken en van de gerenoveerde Van Cauwelaertsluis (Afrikaans Azobé hout) uit de haven van Antwerpen. Zijn werken zijn zowel in binnen- als buitenland te bewonderen. In Berendrecht vinden we het beeld 'Loslaten' op het urne bos en het werk 'De Gansrijder' in het districtshuis.

Ook Fransien Baetens (°1953), echtgenote van François Vannietvelt, is creatief actief. Zij volgde verschillende workshops bij onder meer Florinda Goetschalckx en Hugo Bervoets. Tegenwoordig geeft zij ook zelf workshops om het creatieve talent van anderen te ontdekken en ontwikkelen. In keramiek, acrylschilderijen en het ontwerpen van glas- en zilverjuwelen kan zij haar creatieve ei kwijt.  


Praktisch

locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

Extra

Wenst u contact op te nemen met de exposant of wil u zelf exposeren, contacteer dan het vrijetijdscentrum via mail op vrijetijdscentrumdeschelde@stad.antwerpen.be of telefonisch op 03 298 27 30. Alle praktische info vindt u hier.