Spraakwater - Yves Saerens, Sien Van Gogh

Lezingen in de bib

Den Haag, voorjaar 1886. Prostituee Sien Hoornik verkeert in een toestand van totale verwarring. Ze staat haar kinderen af en gaat op zoek naar zichzelf. Een achtdaagse dooltocht leidt naar Antwerpen, waar het verleden haar inhaalt.

Als gewezen model en verloofde van Vincent van Gogh haalt Sien ongevraagd de geschiedenisboeken. Daarbij wordt ze afgeschilderd als een onhandelbare, drankzuchtige moordenares. Nochtans is zij de enige vrouw die Vincent ooit een gezinsleven heeft geschonken.

Dit verhaal schetst een rauw en toch vertederend beeld van een kwetsbare vrouw aan de rand van de laat negentiende-eeuwse maatschappij.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Vvk: 6 euro
  • Abonnement: 20 euro
locatie
  • Bibliotheek Viswater
  • Tongerlostraat 2
  • 2040 Berendrecht

bekijk ook

Spraakwater - Kenneth Lasoen, Geheim België

Lezingen in de bib

do 8 sep 2022 - 20.30 uur

Wat weet jij over de geheime diensten in België? Historicus Kenneth Lasoen werpt op basis van nieuwe bronnen een licht op de activiteiten van de Belgische geheime diensten.

Spraakwater - Leen Dendievel, Brief aan mijn kind

Lezingen in de bib

do 10 nov 2022 - 20.30 uur

Leen Dendievel is actrice, bekend van theater en televisie. In 2016 debuteerde Leen met ‘HARD’, een boek over liefdesverdriet. Hierna volgden nog ‘Asem’ en ‘Georges & Rita’. ‘Brief aan mijn kind’ is Leens vierde werk.

Spraakwater - Wannes Deleu, Voor ik het vergeet

Lezingen in de bib

do 8 dec 2022 - 20.30 uur

Eind 2018 leefde televisiemaker Wannes Deleu een maand bij zijn grootmoeder die aan dementie lijdt. Hij verbleef samen met haar in woonzorgcentrum Ten Olm, om te ondervinden wat dementie écht betekent.