Openingsceremonie Olympische Spelen met film en kinderanimatie

Zomerbar en openluchtcinema

Kom de openingsceremonie van de Olympische Spelen volgen op groot scherm. Een gezellige zomerbar en kinderanimatie zorgen voor sfeer. En nadien is er openluchtcinema, met 2 Olympische films, voor jong en oud.

's middags volgen we live de openingsceremonie vanuit het Japanse Tokyo.

Om 17 uur spelen we voor onze jonge bezoekers Asterix en de Olympische Spelen. De beeldschone prinses Irina heeft haar hart verloren aan de Galliër Hartstochtelix, maar Caesar’s zoon Brutus heeft zijn oog op haar laten vallen. Prinses Irina rest niets anders dan te verklaren dat ze zal trouwen met de winnaar van de Olympische Spelen. Asterix en Obelix worden uitgekozen om als afgevaardigden van de Galliërs deel te nemen aan de Spelen. Doping is niet toegestaan dus wordt het gebruik van het beroemde magische toverdrankje verboden. Het duo zal op eigen kracht moeten winnen...

We sluiten de dag af met een keuzefilm. Breng vooraf je stem uit! De publieksfavoriet wordt afgespeeld om 20 uur.


Stem voor je favoriete film

Eddie the Eagle vertelt het verhaal van Eddie Edwards en de weg die hij aflegt om deel te nemen aan de Olympische Winterspelen van Calgary in 1988. Eddie zal daarmee de eerste Engelsman zijn die deelneemt aan het onderdeel schansspringen. Hij is echter wel de underdog door zijn gebrek aan financiële ondersteuning en het feit dat hij een bril moet dragen onder zijn skibril, waardoor hij zo goed als blind is tijdens zijn sprongen.

Race gaat over Jesse Owens (Stephan James), de talentvolle Afrikaans-Amerikaanse atleet. Zijn doel is om mee te kunnen doen aan de Olympische spelen van 1936 in Berlijn en daar te schitteren. Uiteindelijk slaagt hij daarin en wint zelfs vier gouden medailles, maar voordat het zover is moet hij nog heel wat tegenspoed overwinnen.

The Other Dream Team is een spannende documentaire film over het Litouwse nationale basketbalteam. Na met de Sovjet-Unie een gouden medaille gewonnen te hebben op de Olympische Spelen van 1988 in Seoel werden de Litouwers Sarunas Marciulionis en Arvydas Sabonis de uithangborden van de ‘nationale’ basketploeg. Vier jaar later, na de val van de Sovjet-Unie, werden ze de symbolen van de nieuwe democratie in Litouwen op de Olympische Spelen van Barcelona 1992. 'The Other Dream Team' toont hun ervaringen achter het IJzeren Gordijn, waar topsporters werden onderworpen aan de wreedheden van het communistische bewind.


Tijdverloop

  • 12.45 uur: opening buitenbar
  • 13 uur: openingsceremonie & start kinderanimatie, springkasteel
  • 16 uur: pauze & sfeermuziek
  • 17 uur: familiefilm 'Asterix en de Olympische Spelen'
  • 19 uur: pauze & sfeermuziek, einde springkasteel
  • 20 uur: keuzefilm
  • (ten laatste) 22 uur: sfeermuziek
  • 23 uur: einde & sluiting bar