A-kaartactiviteiten in de zomervakantie

Jeugdaanbod (8-12 jaar)

Tijdens de zomervakantie worden er een heleboel leuke activiteiten georganiseerd waarbij kinderen veel kunnen spelen, sporten en creatief zijn.

Elke week staat volledig in het teken van een thema, met een uitstap op donderdag. Op feest- en brugdagen gaan er geen activiteiten door. De kinderen hebben de keuze uit een uitgebreid vrijetijdsaanbod:

1 tot 5 juli 2024 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 17 uur (uitstap)

Themaweek: Hakuna Matata
Uitstap: Dippiedoe

Hakuna matata of anders gezegd: “maak je geen zorgen”. Deze week verloopt alles vlot! We maken ons geen zorgen in het oerwoud en spelen er op los! Neem je lunch, snacks en drank mee.

Uitstap naar Dippiedoe: je reservatie is geldig na aflevering van een ondertekende toelating buitenland bij Vrijetijdscentrum De Schelde. Op de uitstap moet de Kids-ID meegegeven worden. Geen ID bij = geen deelname!


8 tot 10 juli 2024 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 16.30 uur (magische dag)

Themaweek: Iedereen beroemd
Magische dag: Workshop stop-motion

Alle kinderen dromen ervan; ‘ik word beroemd’, ‘ik kom op tv’! Tijdens deze week maken jullie het allemaal mee. Neem je lunch, snacks en drank mee.

Opgelet: donderdag is een feestdag en vrijdag is een brugdag.  


15 tot 19 juli 2024 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 16.30 uur (uitstap)

Themaweek: Magische reis
Uitstap: Kinderboerderij Wilrijk

Ga samen met ons op reis. We gaan de magische wereld ontdekken. Beleef de wonderen van het 'nooitgedachtenparadijs'. Misschien lukt dit wel met wat elfenstof? Neem je lunch, snacks en drank mee.


22 tot 26 juli 2024 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 16.30 uur (magische dag)

Themaweek: Schattenjacht met Kapitein Haak
Magische dag: Workshop filmbespreking

In het begin is Kapitein Haak heel droevig. Hij wordt uitgelachen door de andere piraten omdat hij nog nooit een schat heeft gevonden. Hij heeft van zijn papa wel een schatkaart gekregen, maar hij weet niet zo goed hoe hij die moet gebruiken. Ook is hij een beetje bang om alleen op pad te gaan. Daarom vraagt hij jullie hulp: ‘Willen jullie samen met mij op schattenjacht gaan?’  Neem je lunch, snacks en drank mee.


29 juli tot 2 augustus 2024 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 16.30 uur (uitstap)

Themaweek: Discokabouters
Uitstap: Koeknuffelen

Groot nieuws in het magische kabouterbos. De Dancing Queen is bijna jarig! Alle discokabouters halen hun mooiste discobol boven. Ze maken zich op om naar het verjaardagsfeest te gaan. Maar dit is buiten de boze tovernaar gerekend die uit jaloezie alles wil saboteren... Als dat maar goed komt! Neem je lunch, snacks en drank mee.


5 tot 9 augustus 2024 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 16.30 uur (magische dag)

Themaweek: Overlevingsweek
Magische dag: Workshop Bushcraft

Deze week staat in het teken van de natuur. We gaan koken, knutselen en spelletjes spelen met veel natuurlijke producten. Donderdag is het magische dag en ook die staat hellemaal in het teken van onze Natuur. Neem je lunch, snacks en drank mee.


12 tot 14 augustus 202 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 17 uur (uitstap)

Themaweek: Onderwaterwereld
Uitstap: Neeltje Jans

Het is een korte week! Donderdag en vrijdag kunnen jullie lekker lang uitslapen maar eerst dompelen we onszelf in de wondere wereld van de zeedieren. Om helemaal in het thema te blijven, trekken we er woensdag op uit naar Neeltje Jans.. Neem je lunch, snacks en drank mee. Opgelet: Breng zeker jullie zwemgerief en handdoek mee naar Neeltje Jans. Bij goed weer is daar de perfecte waterspeeltuin.

Uitstap naar Neeltje Jans: je reservatie is geldig na aflevering van een ondertekende toelating buitenland bij Vrijetijdscentrum De Schelde. Op de uitstap moet de Kids-ID meegegeven worden. Geen ID bij = geen deelname!

Opgelet: maandag is een brugdag en dinsdag is een feestdag.


19 tot 23 augustus 2024 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 16.30 uur (magische dag)

Themaweek: Springfestijn
Magische dag: Springkastelen

We gaan springen deze week. We maken er een topweek van met leuke spelletjes, activiteiten en als klap op de vuurpijl een heus springkastelenfestival op donderdag. Let op: Bij goed weer uw zwemkleding zeker niet vergeten. Neem je lunch, snacks en drank mee.


26 tot 29 augustus 2023 - 9 tot 16.30 uur | 9 tot 17.30 uur (uitstap)

Themaweek: Pretweek
Uitstap: Walibi

We geven er deze zomer voor een laatste keer een lap op. We gaan enkel voor de fun. Leuke spelletjes, te gekke animatoren, zalige kookactiviteiten en veel meer. Op donderdag sluiten we de week af met een supergekke activiteit. We gaan nl. naar Walibi en we dulden geen pottekijkers dus de klein jongens en meisjes mogen lekker niet mee. Neem je lunch, snacks en drank mee.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Vrijetijdscentrum De Schelde
  • De Keyserhoeve 66
  • 2040 Zandvliet

Extra

A-kaartinschrijvingen voor de zomervakantie

Vanaf woensdag 24 april om 9 uur starten de inschrijvingen voor de zomervakantie.

OVERZICHT ACTIVITEITEN BEKIJKEN

Je kan alle activiteiten nu al terugvinden op https://jeugd.antwerpen.be.

NIEUW: OP VOORHAND EEN A-PROFIEL AANMAKEN

Om activiteiten te reserveren voor je kind, heb je voortaan een A-profiel nodig.

Je kan dit op verschillende manieren aanmaken. Hier vind je alle informatie: https://www.antwerpen.be/info/een-a-profiel-aanmaken-en-beheren.

Je doet dit best al voor de inschrijvingsdag.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan vanaf 24 april via https://jeugd.antwerpen.be.

Zorg dat je dan ook het volgende bij de hand hebt:

  • A-kaartnummer en geboortedatum van het kind dat je wil inschrijven
  • rijksregisternummer van een ouder waarbij het kind ten laste is (voor de fiscale attesten)

HEB JE VRAGEN?

Contacteer vrijetijdscentrum De Schelde via tel. 03 298 27 30 of vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be.

Moet je ons dringend bereiken tijdens de vakantieweken? Bel dan naar de A-kaarttelefoon (+32 491 96 42 40) van vrijetijdscentrum De Schelde. Let op enkel tijdens de A-kaart weken.